Utvrđen Nacrt zakona o slobodnim zonama Republike Srpske

By 4. септембра 2020. Aktuelnosti No Comments

Vlada Republike Srpske utvrdila je juče, na 86. sjednici, održanoj u Banjaluci, Nacrt zakona o slobodnim zonama Republike Srpske.

Ovim zakonom uređuju se uslovi za osnivanje i rad slobodnih zona, djelatnosti koje se mogu obavljati u slobodnoj zoni i uslovi za njihovo obavljanje, kao i prestanak rada slobodnih zona. Osnovni razlog za donošenje Zakona o slobodnim zonama Republike Srpske je uspostavljanje i funkcionisanje slobodnih zona u Republici Srpskoj. Efikasno poslovanje slobodnih zona doprinijeće poboljšanju poslovnog okruženja i povećanju konkurentnosti kao osnova za privlačenje investicija. Isto tako, kroz rad slobodnih zona omogućiće se bolje iskorišćavanje industrijskih potencijala, stvoriće se uslovi za uvođenje novih tehnologija i otvaranje novih radnih mjesta, što će biti od koristi za cjelokupnu privredu Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske donijela Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

Današnjom izmjenom Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu, dosadašnja planirana sredstva u iznosu od 10.928.000,00 KM povećana su na 16.901.414,30 KM, za zapošljavanje 3.292 lica, umjesto ranije planiranih 2.209 lica.

Print Friendly

Leave a Reply