Višković: Društva za osiguranje da predlože ideje za unapređenje ove oblasti

drustva za osiguranjePremijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je predstavnike osiguravajućih društava, koji su glavni kreatori sektora osiguranja u Srpskoj, da predlože ideje za unapređenje ove oblasti, te ponovio podršku Vlade u daljem razvoju.
Višković je, u razgovoru sa predstavnicima Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske i Agencije za osiguranje Srpske, istakao da je Vlada, uvažavajući ovaj finansijski sektor, otvorena za sve konstruktivne razgovore i realizovanje određenih aktivnosti za unapređenje, u skladu sa zakonskim okvirima.

On je naglasio da je Vlada Srpske u velikoj mjeri doprinijela poboljšanju ambijenta za funkcionisanje osiguravajućih kuća, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je podsjetio da se u skupštinskoj proceduri nalazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje čiji je cilj, između ostalog, unapređenje korporativnog upravljanja i kapitalno jačanje društava za osiguranje.

Predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske Milomir Durmić na sastanku je govorio o problemima i izazovima osiguravajućih društava, posebno imajući u vidu predstojeću liberalizaciju cijena osiguranja od autoodgovornosti.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu realizovani sastanci predstavnika osiguravajućih društava Republike Srpske sa pojedinim resorima u Vladi poput Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, te resorima zdravlja i poljoprivrede, da bi konkretno bila riješena određenja pitanja koja su važna za funkcionisanje ovog sektora.

Sastanku su prisustvovali ministar pravde Anton Kasipović, ministar finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Print Friendly

Leave a Reply