Višković: Društva za osiguranje da predlože ideje za unapređenje ove oblasti

By 19. јуна 2019. Nekategorizovano No Comments

drustva za osiguranjePremijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je predstavnike osiguravajućih društava, koji su glavni kreatori sektora osiguranja u Srpskoj, da predlože ideje za unapređenje ove oblasti, te ponovio podršku Vlade u daljem razvoju.
Višković je, u razgovoru sa predstavnicima Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske i Agencije za osiguranje Srpske, istakao da je Vlada, uvažavajući ovaj finansijski sektor, otvorena za sve konstruktivne razgovore i realizovanje određenih aktivnosti za unapređenje, u skladu sa zakonskim okvirima.

On je naglasio da je Vlada Srpske u velikoj mjeri doprinijela poboljšanju ambijenta za funkcionisanje osiguravajućih kuća, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je podsjetio da se u skupštinskoj proceduri nalazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje čiji je cilj, između ostalog, unapređenje korporativnog upravljanja i kapitalno jačanje društava za osiguranje.

Predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske Milomir Durmić na sastanku je govorio o problemima i izazovima osiguravajućih društava, posebno imajući u vidu predstojeću liberalizaciju cijena osiguranja od autoodgovornosti.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu realizovani sastanci predstavnika osiguravajućih društava Republike Srpske sa pojedinim resorima u Vladi poput Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, te resorima zdravlja i poljoprivrede, da bi konkretno bila riješena određenja pitanja koja su važna za funkcionisanje ovog sektora.

Sastanku su prisustvovali ministar pravde Anton Kasipović, ministar finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Leave a Reply