Višković: Privredna komora Srpske važan partner Vladi

By 19. јуна 2019. Nekategorizovano No Comments

pkrs i vlada rsDelegacija Privredne komore Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik, Borko Đurić, sastala se danas sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Administrativnom centru Vlade, u Banjoj Luci.

Višković je naglasio da je Privredna komora Republike Srpske važan partner Vladi Srpske u kreiranju rješenja za otvorena pitanja u domaćoj privredi i istakao značaj pravovremenog preduzimanja mjera u cilju očuvanja stabilnosti privredne aktivnosti u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske, kako je istaknuto na sastanku, snažno se zalaže za smanjenje poreskih opterećenja na primanja radnika i suzbijanje sive ekonomije, ali prije svega za poštovanje zakona i pravnih normi u svrhu poboljšanja poslovne klime i uređenja privrednog ambijenta.

Premijer Višković je pozvao predstavnike Privredne komore da se uključe u izradu Zakona o inspekcijama, kako bi svojim prijedlozima doprinijeli povećanju pozitivnih efekata u primjeni Zakona.

Sagovornici su razmijenili stavove o privrednim kretanjima u Republici Srpskoj u 2019. godini.

Sastanku su prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar finansija Zora Vidović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Leave a Reply