zensko predSavjet za žensko preduzetništvo

Savjet za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske konstituisan je 14.05.2014. godine, na osnovu Odluke o obrazovanju Savjeta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske, koju je donio Upravni odbor Privredne komore Republike Srpske,  na sjednici održanoj dana 25.09.2013. godine. Članovi Savjeta su predstavnice savjeta za žensko preduzetništvo područnih privrednih komora i dvije predstavnice Privredne komore Republike Srpske.

Uloga i cilj Savjeta

Uloga Savjeta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske je da se obezbjedi bolja koordinacija i podrška realizaciji sljedećih aktivnosti:

  • zastupanje interesa žena preduzetnica pred organima izvršne i zakonodavne vlasti u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, olakšavanja uslova za poslovanje i olakšavanja pristupa izvorima finansiranja;
  • omogućavanje i olakšavanje umrežavanja u cilju poslovnog povezivanja, razmjene informacija, dobrih iskustva i učešće u projektima;
  • razvoj programa podrške za sticanje novih preduzetničkih znanja i vještina, podizanje kapaciteta preduzetnica u funkciji povećanja konkurentnosti na nacionalnom i regionalnim tržištima;
  • promovisanje ženskog preduzetništva, odnosno organizovanje zajedničkih nastupa na sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

AKTUELNOSTI

Recent Posts / View All Posts

245702858_3938573256369945_8021533328266886909_n

Održana IV Konferencija i II Sajam preduzetništva žena Republike Srpske

| Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Privredna komora Republike Srpske i Ministarstvo privrede i preduzetništva, uz podršku DŽender centra Vlade Srpske i projekta „FIGAP dva“ organizovali su danas Četvrtu konferenciju i drugi Sajam preduzetništva u Republici Srpskoj u Etno-selu „Stanišići“ kod Bijeljine.

Print Friendly

Održana trodnevna online obuka za preduzetnice za unapređenje upravljačkih i liderskih sposobnosti

| Edukacije, Novosti iz Komore, Žensko preduzetništvo | No Comments

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske organizovalo je trodnevnu online obuku za preduzetnice za unapređenje upravljačkih i liderskih sposobnosti. Održene su sljedeće obuke po…

Print Friendly
IV Konferencija i II Sajam preduzetništva žena u Republici Srpskoj

IV Konferencija i II Sajam preduzetništva žena u Republici Srpskoj

| Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Programom Konferencije predviđeno je održavanje dvije obuke, sa akcentom na što bolje marketinško predstavljanje poslovanja i dostupne alate, te na značaj uspješnog poslovnog komuniciranja. Predviđena je i panel diskusija na temu digitalne transformacije MSP, gdje će biti predstavljena iskustva domaćih preduzetnika sa procesom digitalizacije.

Print Friendly
preduzetnice

Poziv na online obuku za preduzetnice za unapređenje upravljačkih i liderskih sposobnosti

| Edukacije, Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Ministarstvo privredne i preduzetništva RS u saradnji sa Privrednom komorom organizuje naprednu trodnevnu online obuku za preduzetnice za unapređenje upravljačkih i liderskih sposobnosti, koju izvodi ASEE/Adizes Southeast Europe.

Print Friendly

Olivera Radić

Rukovodilac Centra

Centar za upravljanje projektima i analize

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-139

+387 51 493-126

Nikolina Dorontić Alibabić

Stručni saradnik

Centar za upravljanje projektima i analize

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-138

+387 51 493-126

Baza žena preduzetnica u RS

Programi podrške namjenjeni ženskom preduzetništvu

Print Friendly