zensko predSavjet za žensko preduzetništvo

Savjet za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske konstituisan je 14.05.2014. godine, na osnovu Odluke o obrazovanju Savjeta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske, koju je donio Upravni odbor Privredne komore Republike Srpske,  na sjednici održanoj dana 25.09.2013. godine. Članovi Savjeta su predstavnice savjeta za žensko preduzetništvo područnih privrednih komora i dvije predstavnice Privredne komore Republike Srpske.

Uloga i cilj Savjeta

Uloga Savjeta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske je da se obezbjedi bolja koordinacija i podrška realizaciji sljedećih aktivnosti:

  • zastupanje interesa žena preduzetnica pred organima izvršne i zakonodavne vlasti u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, olakšavanja uslova za poslovanje i olakšavanja pristupa izvorima finansiranja;
  • omogućavanje i olakšavanje umrežavanja u cilju poslovnog povezivanja, razmjene informacija, dobrih iskustva i učešće u projektima;
  • razvoj programa podrške za sticanje novih preduzetničkih znanja i vještina, podizanje kapaciteta preduzetnica u funkciji povećanja konkurentnosti na nacionalnom i regionalnim tržištima;
  • promovisanje ženskog preduzetništva, odnosno organizovanje zajedničkih nastupa na sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

AKTUELNOSTI

Recent Posts / View All Posts

najbolji-uslovi-za-zensko-preduzetnistvo-pruzaju-novi-zeland-svedska-i-kanada

Trebinje: Poziv za učešće na obuci za preduzetnice i žene koje namjeravaju postati preduzetnice

| Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Obuka na temu „Razvoj brenda i izvozni menadžment“ biće održana u Hotelu Nar u Trebinju, 21.06.2021. godine, od 09.00 do 15.30 časova.

Print Friendly
zensko pred

Žene preduzetnice u Srpskoj rame uz rame sa muškim kolegama: U biznisu se broje mudri potezi

| Aktuelnosti, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Savladavanje poslovnih prepreka i predrasuda koje mudra žena okrene u svoju prednost svakodnevica su pripadnica ljepšeg pola, koje uspješno vode mnoga preduzeća u Republici Srpskoj i doprinose razvoju i unapređenju privrede i ekonomije.

Print Friendly
shutterstock_293233184

Poziv na konferenciju i poslovne susrete pod nazivom: „Žensko preduzetništvo – inovacije i odgovor na pandemiju COVID-19“, 25. i 26.05.2021.

| EEN, Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Glavni cilj događaja je promocija ženskog preduzetništva i njihovog inovativnog pristupa, kako kod internacionalizacije njihovog poslovanja, tako i kod traženja rješenja, kao odgovora na novonastale poslovne uslove uzrokovane pandemijom COVID-19.

Print Friendly
slika

WEBINAR: Žene u biznisu – COVID Krizni menadžment

| Edukacija, Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Raiffeisen banka i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozivaju Vas na webinar u okviru programa Žene u biznisu koji će se održati online u srijedu, 12. maja 2021. godine, sa početkom u 13h, putem Zoom platforme.

Print Friendly

Olivera Radić

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-139

+387 51 493-126

Nikolina Dorontić Alibabić

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka

+387 51 493-138

+387 51 493-126

Baza žena preduzetnica u RS

Programi podrške namjenjeni ženskom preduzetništvu

Print Friendly