zensko predSavjet za žensko preduzetništvo

Savjet za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske konstituisan je 14.05.2014. godine, na osnovu Odluke o obrazovanju Savjeta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske, koju je donio Upravni odbor Privredne komore Republike Srpske,  na sjednici održanoj dana 25.09.2013. godine. Članovi Savjeta su predstavnice savjeta za žensko preduzetništvo područnih privrednih komora i dvije predstavnice Privredne komore Republike Srpske.

Uloga i cilj Savjeta

Uloga Savjeta za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske je da se obezbjedi bolja koordinacija i podrška realizaciji sljedećih aktivnosti:

  • zastupanje interesa žena preduzetnica pred organima izvršne i zakonodavne vlasti u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, olakšavanja uslova za poslovanje i olakšavanja pristupa izvorima finansiranja;
  • omogućavanje i olakšavanje umrežavanja u cilju poslovnog povezivanja, razmjene informacija, dobrih iskustva i učešće u projektima;
  • razvoj programa podrške za sticanje novih preduzetničkih znanja i vještina, podizanje kapaciteta preduzetnica u funkciji povećanja konkurentnosti na nacionalnom i regionalnim tržištima;
  • promovisanje ženskog preduzetništva, odnosno organizovanje zajedničkih nastupa na sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

AKTUELNOSTI

Recent Posts / View All Posts

slika za sajt

Održana online edukacija: „Upravljanje finansijama“

| Edukacija, Novosti iz Komore, Žensko preduzetništvo | No Comments

Cilj edukacije bio je da polaznice, uz praktičnu analizu finansijskih izvještaja, dobiju osnovna saznanja o pravilnoj interpretaciji finansijskih indikatora i pokazatelja poslovanja, počevši od analize trendova u računu dobitka/gubitka u bilansu, strukturi i kretanju različitih vrsta novčanih tokova, do omjera i indikatora aktivnosti, likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, operativne i finansijske poluge, dodane ekonomske vrijednosti itd.

Print Friendly
zene

Učestvujte u istraživanju: Razumijevanje različitih aspekata ekonomskih mogućnosti žena u BiH

| Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Pored analize postojećeg stanja, rezultati istraživanja će služiti kao podloga kreiranju preporuka i smjernica za unapređenje.

Print Friendly
Snimak ekrana 2020-10-08 120409

Održan webinar: „Poslovanje i društvene mreže“

| Edukacija, Novosti iz Komore, Projekti, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

U periodu digitalizacije, sve više preduzetnica prepoznaje značaj online poslovanja i predstavljanja na društvenim mrežama, a ovo je bila prilika da dobiju savjete u koju mrežu uložiti svoje vrijeme i novac, te kako biti još bolji u online prodaji i oglašavanju.

Print Friendly
120926719_3526003327626942_5221668867157257093_n

Poziv na webinar: „Poslovanje i društvene mreže“

| Education, Edukacija, Novosti iz Komore, slide, Žensko preduzetništvo | No Comments

Radionica je namijenjena za sve preduzetnice koje se žele dodatno obučiti o on-line poslovanju i predstavljanju na društvenim mrežama, te dobiti savjete u koju mrežu uložiti svoje vrijeme i novac, te kako biti još bolji u on-line prodaji i oglašavanju.

Print Friendly
Print Friendly