Poslovna saradnja: PRIVREDNE KOMORE IZ BUDIMPEŠTE I DOBOJA

Početna 5 PPK Doboj 5 Poslovna saradnja: PRIVREDNE KOMORE IZ BUDIMPEŠTE I DOBOJA
Predstavnici Trgovinske i industrijske komore Budimpešte Mikloš Bornemisa, potpredsjednik Međunarodnog spoljnotrgovinskog kolegijuma i povjerenik BKIK za Zapadni Balkan i Oto Kišmarton, ovlašćeni predstavnik BKIK za Balkan, koordinator rada Informativne kancelarije u Srbiji, posjetili su PKRS-Područnu privrednu komoru Doboj.
Svrha događaja bilo je uspostavljanje poslovne saradnje privrednih komora iz Budimpešte i Doboja, ozvaničenje saradnje potpisivanjem sporazuma o saradnji, dijalog između mađarskih i dobojskih funkcionera i zvaničnika, te upoznavanje sa mogućnostima međusobne privredne saradnje mađarskih sa privrednim društava iz Republike Srpske. Ovo je bio zaista bitan događaj i važna prilika za sve okupljene, posvećene privrednim pitanjima, jer je omogućilo da se još jednom usmjeri pažnja donosiocima odluka na internacionalizaciju poslovanja naših kompanija i međunarodnu privrednu saradnju. Ukratko, pravi korak u pravo vrijeme u pravom smjeru, naročito ako se uzme u obzir i politički trend saradnje Mađarske i Republike Srpske intenziviran u posljednje vrijeme.
Događaju su, osim predstavnika navedenih privrednih komora, prisustvovali predstavnici Grada Doboja kao regionalnog centra i grada domaćina, predstavnici lokalnih zajednica sa područja dobojske komore, predstavnici lokalnih turističkih organizacija i, od najvećeg ekonomskog i komorskog značaja, predstavnici privrednih društava.
Pozdravne riječi Mađarima je najprije uputio Radovan Pazureviić, Predsjednik PKRS-PPK Doboj, a potom i Slavko Kovačević, Zamjenik gradonačelnika Grada Doboja. Pozdrave je uzvratio Mikloš Bornemisa, ovlašćeni predstavnik budimpeštanske komore.
Nakon kratkog predstavljanja obe privredne komore i pripadajuće privrede, potpisan je međukomorski Sporazum o saradnji između komora iz Budimpešte i Doboja, a nakon izjava za medije informisanja, nastavljeni su razgovori predstavnika mađarske komore sa izabranim srpskim privrednicima i predstavnicima dobojske komore i Grada Doboja, sa fokusom na uspostavljanje privredno/poslovne i svake druge buduće saradnje.