2. Regionalna radionica na temu planiranja projekta usmjerenog na poboljšanja kvaliteta stručnog obrazovanja

Početna 9 Centri 9 Centar za dualno obrazovanje 9 2. Regionalna radionica na temu planiranja projekta usmjerenog na poboljšanja kvaliteta stručnog obrazovanja

12.05.2022.

U organizaciji OeAD – Austrijske agencije za obrazovanje i internacionalizaciju u Budvi  12. i 13.  maja se održava 2. Regionalna radionica na temu planiranja  projekta usmjerenog na poboljšanja kvaliteta stručnog obrazovanja i učenja zasnovanog na radu,  te jačanju uloge oganizatora odnosno koordinatora praktične nastave.

Učesnici radionice su predstavnici iz oblasti stručnog obrazovanja Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Predstavnici ministarstava prosvjete, zavoda za unapredjenje kvaliteta stručnog obrazovanja, pedagoskih zavoda, privrednih komora, srednjih stručnih skola iz regiona će kroz razmjenu iskustava u oblasti stručnog obrazovanja kreirati prijedlog regionanog projekta fokusiranog na poboljšanje kvaliteta učenja zasnovanog na radu.

Projekat ce se realizovati u periodu 2022 do 2024. godine. Projekat će biti fokusiran na razvoj profila, te standardizaciju procesa i procedura u radu organizatora odnosno koordinatora praktične nastave kako eksterno, tako i interno.

IMG-8e59b038bfcf26ec0708786c271a9e72-V