Udruženje za zaštitu životne sredine

Udruženje za zaštitu životne sredine Privredne komore Republike Srpske posvećeno je promovisanju održivog razvoja, zaštiti prirodnih resursa i unaprjeđenju ekološke svijesti među privrednim subjektima Republike Srpske. Naša misija je da podstičemo inovativne prakse, promovišemo odgovorno poslovanje i pružimo podršku kompanijama koje teže ka ekološkoj održivosti.

Kroz naše aktivnosti, udružujemo privredne subjekte iz različitih sektora kako bismo zajedno radili na rješavanju ekoloških izazova i stvaranju pozitivnih promjena.

Fokusirani smo na:

Organizaciju edukativnih programa, radionica i seminara kako bismo informisali članove o najnovijim trendovima u oblasti zaštite životne sredine i pružili im alate za implementaciju ekoloških praksi u svojim poslovanjima.

Zalažemo se za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja kroz aktivno lobiranje za donošenje ekoloških politika i propisa koji podržavaju održiv razvoj i zaštitu životne sredine u Republici Srpskoj.

Sarađujemo sa vladinim institucijama, nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i drugim relevantnim akterima kako bismo ostvarili sinergiju i maksimalno efikasno djelovali na rješavanju ekoloških problema u okviru Republike Srpske.

Podstičemo kompanije da prepoznaju i nagrađuju najbolje prakse u oblasti zaštite životne sredine, čime se podstiče inovacija i pozitivno utiče na poslovnu kulturu u Republici Srpskoj.

Podstičemo istraživanje i razvoj novih tehnologija, procesa i proizvoda koji doprinose očuvanju životne sredine i smanjenju negativnog uticaja na prirodne resurse u Republici Srpskoj.

Naša vizija je društvo u kojem privredna zajednica aktivno radi na očuvanju prirode i stvaranju ravnoteže između ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine u Republici Srpskoj.

KONTAKT OSOBE

Igor Andrić

Sekretar

Udruženje za zaštitu životne sredine

Branka Ćopića 6, 78000 Banja Luka
+387 51 493-125
+387 51 493-126
igora@komorars.ba

STRATEGIJA I REGULATIVA

Strateški dokumenti MIER

Aktuelnosti