Banja Luka, 02.02.2024. – Održana edukacija za digitalnu transformaciju CDT PKRS

02.02.2024.

U Privrednoj komori Republike Srpske održana je edukacija za digitalnu transformaciju Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske (CDT PKRS), koja je realizovana kroz projekt “Istraživanje i razvoj u MSP u RS kroz inovacije i digitalno povezivanje – InnDigit SME”.

Edukacija je organizovana u okviru projekta “Istraživanje i razvoj u MSP u RS kroz inovacije i digitalno povezivanje – InnDigit SME”, koji Privredna komora Republike Srpske realizuje u partnerstvu sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Centrom za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, a uz podršku projekta “Inovacija i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini – EU4DigitalSME“, koji sufinansiraju Evropska unija i vlada SR Njemačke, a implementira GIZ u BiH.

Predavač na edukaciji je bila Ema Petrović, sertifikovani trener za digitalnu transformaciju od strane WKO Wifi Instituta u Austriji. Obuka je organizovana u cilju kontinuirane obuke i podizanja kompetencija u konsaltingu sa kompanijama u oblasti inovacija i razvoja novih proizvoda, te jačanje i razvoj CDT PKRS.

Nakon održane edukacije, učesnici, njih deset, istakli su da je bilo uzbudljivo istraživati modele inovacija, razmišljati dizajnerski i pratiti nove digitalne trendove tokom edukacije. Bojan Knežević, konsultant, istakao je svoje zadovoljstvo ovim iskustvom i naglasio da će dobijene preporuke dodatno obogatiti njegov svakodnevni rad, pružajući mu dragocijen uvid u unapređenje digitalnih rješenja.

Privredna komora Republike Srpske je prva institucija u BiH koja je sertifikovala konsultante za digitalnu transformaciju. Konsultanti su sertifikovani od strane austrijskog akreditacionog tijela WKÖ/WIFI, u skladu sa međunarodnim standardom ISO 17024. Privredna društva imaju mogućnost da rade sa deset sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju koji obezbjeđuju stručne, nezavisne i potpuno nepristrasne usluge konsaltinga, zasnovane na standardizovanoj metodologiji prodrške Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske.

Ova edukacija je bila prilika pripremu za resertifikaciju sertifikata konsultanata za digitalnu transformaciju CDT PKRS, te da se konsultanti upoznaju sa procedurom procedurom. Kroz razmjenu iskustvo rada konsultanata u periodu od sertifikacije i predavanje, konsultanti su dobili preporuke u cilju unapređenja rada sa kompanijama i unapređenju rada CDT PKRS.