BFC SEE: Opština Brod procesu BFC SEE sertifikacije

11.04.2024.

Opština Brod započinje proces sertifikacije opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi – BFC SEE (Business Friendly Certification), po novoj, Ediciji IV, koji u Republici Srpskoj realizuje Privredna komora Republike Srpske, kao akreditovana institucija za realizaciju ovog programa.

Tim povodom, danas je u Opštinskoj upravi Brod održan sastanak kojem su prisustvovali Načelnik Opštine Brod Zoran Vidić sa svojim timom za realizaciju BFC SEE programa I predstavnici Privredne komore Republike, sa vodećim evaluatorom.

Opština Brod već je dio lokalnih samouprava u Republici Srpskoj koje imaju status opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem i iskazuje opredjeljnje da taj status održi.

BFC SEE program sertifikacije predstavlja jedinstvenu inicijativu u regionu jugoistočne Evrope, koja utiče na kreiranje brže i efikasnije administracije, koja treba da otkloni prepreke za ubrzani razvoj privrede, omogući bolje investicione rezultate, kreiranje novih radnih mjesta i opštu modernizaciju društva. Od 2012. godine u BFC SEE programu je učestvovalo više od 100 lokalnih samouprava iz regiona jugoistočne Evrope od kojih je 64 ispunilo uslove da se, kao nosilac BFC SEE sertifikata, nađe u grupi gradova i opština sa najvećim investicionim potencijalom. Iz Republike Srpske 16 jedinica lokalnih samouprave posjeduje BFC SEE sertifikat.