BFC SEE: Posjeta predstavnika Privredne komore RS povodom početka BFC SEE sertifikacije Opštine Teslić

12.04.2024.

Opština Teslić započinje proces sertifikacije opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi – BFC SEE (Business Friendly Certification), po novoj, Ediciji IV, koji u Republici Srpskoj realizuje Privredna komora Republike Srpske, kao akreditovana institucija za realizaciju ovog programa.

Tim povodom, danas je u Opštinskoj upravi Teslić održan sastanak kojem su prisustvovale predstavnice Privredne komore Republike Srpske Olivera Radić i Svjetlana Kević Zrnić, te evaluacioni tim u sastavu Novka Blagojević i Božana Šljivar.

U ime Opštine Teslić sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Milovan Stanković i opštinski tim za realizaciju procesa BFC sertifikacije.

Podsjećamo, opština Teslić je potvrdu o ispunjavanju uslova koje zahtijeva BFC SEE standard dobila krajem decembra 2015. godine kao prva opština u Republici Srpskoj koja je dobila taj sertifikat, a resertifikovana je 2019. godine. Najveći benefit koji je proces sertifikacije donio je unapređenje efikasnosti u radu Opštinske uprave i stavljanje u fokus potrebe privrednika.