Članovi Upravnog odbora Privredne komore RS razgovarali sa premijerom Viškovićem

26.04.2023.

Članovi Upravnog odbora Privredne komore Republike Srpske u petak 21. aprila razgovarali su sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Na sastanku je istaknuta dobra i konstruktivna saradnja između Vlade i Privredne komore, te je razgovarano o mjerama za dalje unapređenje privrednog i ekonomskog ambijenta u Republici Srpskoj.

Ističući da je Privredna komora Republike Srpske važan partner Vladi Republike Srpske, premijer Višković je rekao da će Vlada i predstavnici Privredne komore nastaviti da rade partnerski na kreiranju mjera za dalje poboljšanje uslova poslovanja.

Premijer Višković posebno je istakao da će Vlada raditi na iznalaženju rješenja da podsticajna sredstva za podršku privredi, u narednom periodu, budu značajno veća.

Na sastanku je razgovarno i o intenziviranju aktivnosti u predstojećoj fazi projekta „Giljotina propisa“, kao i o potrebi da se zajednički radi na unapređenju zakonskih propisa iz oblasti radnog i privrednog zakonodavstva.

Razgovarano je i o potrebi donošenja granskih kolektivnih ugovora, te borbi protiv tzv. „sive zone“ u poslovanju.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministar finansija Zora Vidović, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, razgovarano je i o drugim aktuelnim pitanjima iz sfere privrede i ekonomije.