Drugi dan “Check in” konferencije u Trebinju

06.10.2023.

Drugog dana “Check In” konferencije u Trebinju sekretar Udruženja turizma i ugostiteljstva PKRS Dragana Šobot i Nemanja Vučetić menadžer hotela Termag predstavili su prisutnima “Profi program za obuku i usavršavanje radnika u turizmu i ugostiteljstvu”.

Profi program je program profesionalnog osposobljavanja i razvoja koji se temelji na standardima struke, materijalima za učenje, obuci na radnom mjestu, mentorstvu i certifikaciji s fokusom na tri bazne oblasti poslova u ugostiteljstvu (proizvodnja hrane, posluživanje hrane i pića i domaćinstvo) i 4 nivoa kompetencija.

Profi program primjenjuje se u ugostiteljsko-turističkoj industriji u BiH u saradnji sa vodećim hotelima i restoranima, privrednim komorama, ministarstvima nadležnim za turizam i brojnim drugim relevantnim akterima.

Drugog dana održano je 6 panel diskusija (Trebinje kao dio regionalnog turističkog proizvoda, Uticaj društvenih mreža i influensera na turizam destinacije, Izazovi i prilike održivog turističkog proizvoda, Digitalni marketing i AI integracije u turizmu, Stvaranje promotivnog video sadržaja u turizmu i Projekat edukacije radnika u turizmu) nakon kojih je konferenciju zatvorio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Na dvodnevnoj konferenciji o turizmu u Trebinju učestvovali su predstavnici najvećih domaćih turističkih centara poput Olimpijskog centra “Jahorina” i Banje Vrućice, organizatori najposjećenijih festivala i manifestacija, profesionalci iz turističkih organizacija, domaćih i stranih agencija, resornih institucija, kao i pružaoci usluga u turizmu, hotelijeri, ugostitelji i drugi lideri iz industrije turizma.

Cilj regionalne konferencije “Check in” o turizmu bila je promocija domaćih destinacija i povezivanje sa regijom, s ambicijom na oblikovanje budućnosti turizma u regiji i unapređenja načina komunikacije u toj industriji.