Info sesija – Javni poziv za poboljšanje adaptacije na klimatske promjene u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Početna 9 Novosti iz Komore 9 Info sesija – Javni poziv za poboljšanje adaptacije na klimatske promjene u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

07.07.2023.

U okviru projekta EU4AGRI-Recovery, koji finansira Evropska unija, objavljen je novi Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama za poboljšanje adaptacije na klimatske promjene u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, vrijedan 1 milion KM.

Cilj ovog Javnog poziva je jačanje otpornosti poslovnih subjekata u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje, investicijom u alate i tehnologije koji doprinose poboljšanju adaptacije na klimatske promjene. Kroz ovaj Javni poziv, Evropska unija će podržati poljoprivredno-prehrambene poslovne subjekte koji žele svoje poslovanje učiniti otpornijim na klimatske promjene, s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi.

Na javni poziv mogu se prijaviti samostalni preduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja se najkasnije dvije godine prije objave ovog Javnog poziva aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

U vezi sa tim održaće se informativne sesije u 3 grada Bosne i Hercegovine:

📍 Banja Luka, 12.07. 🕙 10:00, sala Privredne komore RS

📍 Bihać, 13.07. 🕚 11:00, sala Skupštine USK

📍 Mostar, 14.07. 🕚 11:00, sala Privredne komore FBiH

Za prisustvo info sesijama nije potrebna prethodna registracija.

Više informacija o Javnom pozivu dostupno je putem web stranice eu4agri.ba ili direktno putem platforme za prijavu na Javni poziv javnipoziv.undp.ba.