Međunarodni sajam turizma u Beogradu – svoju ponudu predstavlja i Republika Srpska

23.02.2024.

U Beogradu se održava 45. Međunarodni sajam turizma na kojem će od 22. do 25. februara svoju turističku ponudu predstaviti oko 500 izlagača iz više od 27 zemalja, među kojima i iz Republike Srpske.

Grupacija banja Privredne komore Republike Srpske predstavlja se na ovom sajmu na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

Turistička ponuda Srpske je predstavljena na štandu, koji su obezbijedili Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Republike Srpske, na kojem će kroz promo turističke materijale, brošure, video-materijale i prezentacije predstaviti turističku ponudu Srpske.

Predstavljaju se lokalne turističke organizacije – Prijedor, Kozarska Dubica, Laktaši, Teslić, Foča, Ugljevik, Zvornik, Novi Grad, Gradiška, Srebrenica, Kalinovik, Derventa, Bratunac, Sokolac, Nevesinje, Šipovo i Srbac.

Samostalno će se na svojim štandovima predstaviti turističke organizacije Banjaluka, Trebinje, Istočno Sarajevo /Јahorina/, Bijeljina, Višegrad, Brčko, te Ski-centar “Ravna planina – Stan promet” Pale, Nacionalni park “Kozara” i Banja Mlječanica.

Na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori, te tradicionalno Grad Beograd.

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo će učestvovati su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Tradicionalno, na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije iz regiona, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Sajam turizma se održava pod sloganom “Avantura počinje ovde”-