Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “AgroBelgrade 2024”

18.01.2024.

Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva AgroBelgrade 2024 biće održan od 25. do 27. januara na Beogradskom sajmu.

Ovaj vodeći regionalni sajamsko-konferencijski događaj predstavlja mjesto poslovnih prilika, sticanja znanja i povezivanja proizvođača svježeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, zatim kupaca, distributera i predstavnika maloprodajnih lanaca, potom proizvođača poljoprivredne mehanizacije i opreme, rasadnika, sjemenskih i hemijskih kuća, kao i drugih kompanija i stručnjaka iz industrije.

Sajamski dio je rezervisan za preko 500 izlagača, uključujući najveće svjetske kompanije, dok će se konferencijski program baviti perspektivama i aktuelnim izazovima tržišta, proizvodnji voća i povrća bez ostataka pesticida, transportom voća na strana tržišta, modelima finansiranja, udruživanjem kao i tehničkim i digitalnim dostignućima u agraru.

Privredna društva iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske, predstaviće se i ove godine na datoj sajmskoj manifestaciji u organizaciji Privredne komore Republike Srpske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.