Održan 4. sastanak Stalne radne grupe između Bosne i Hercegovine i SR Njemačke

19.04.2024.

Održan je 4. sastanak Stalne radne grupe između Bosne i Hercegovine i SR Njemačke u prostorijama Spoljnotrgovinske komore BiH.

Teme sastanka bile su status ekonomskih odnosa između BiH i SR Njemačke i poslovna klima, trenutni izazovi u ekonomskoj saradnji i aktuelni problemi kompanija, bilateralni razvojni projekti i unapređenje buduće saradnje i druge teme.

Učesnici ispred Bosne i Hercegovine bili su: Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore RS, predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Ministarstva energetike i rudarstva RS, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore FBiH i Ekonomskog fakultet u Sarajevu.

Učesnici ispred SR Njemačke bili su: Ambasador SR Njemačke u BiH, predstavnici Saveznog ministarstva za privredu i zaštitu klime, Istočno njemačkog poslovnog udruženja, Odbora njemačke privrede za jugoistočnu Evropu, Predstavništva njemačke privrede u BiH i Ambasade SR Njemačke.