Održana radionica “Trendovi u industriji sa fokusom na automatizaciju i primjenu informacionih tehnologija i vještačke inteligencije u današnjoj industriji”

  • Početna
  • 9
  • Početna
  • 9
  • Aktuelnosti
  • 9
  • Održana radionica “Trendovi u industriji sa fokusom na automatizaciju i primjenu informacionih tehnologija i vještačke inteligencije u današnjoj industriji”

20.02.2024.

U Privrednoj komori Republike Srpske održana je radionica na temu “Trendovi u industriji sa fokusom na automatizaciju i primjenu informacionih tehnologija i vještačke inteligencije u današnjoj industriji” u okviru Digitalnog inovacionog hub-a IDEMO.

Učesnicima radionice pružena je prilika da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u industriji, razmijene iskustva i stvore kontakte s relevantnim učesnicima iz oblasti digitalizacije procesa u proizvodnji. Predstavljena je studija slučaja od strane Prima ISG d.o.o. Gradiška.

Predavači na radionici su bili stručnjaci iz ovih oblasti, prof. dr Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Miloš Ljubojević i Velibor Đalić, ma, viši asistent, koji imaju bogato iskustvo u implementaciji tehnologija. Pored predavača aktivno učešće u diskusiji uzeli su i predstavnici kompanije Prima ISG d.o.o. Gradiška, sa ciljem da prenesu svoja iskustva kao investitora s jedne strane, te kao krajnjih korisnika s druge.

IDEMO je jedan od podržanih digitalnih inovacionih hubova u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME“. DIH IDEMO čine Inovacioni centar Banja Luka, Razvojna agencija Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Agencija za razvoj preduzeća EDA.

Cilj digitalnog inovacionog huba IDEMO je da malim i srednjim preduzećima pruži stručnu podršku u procesu digitalne transformacije.

Projekat koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), usmjeren je na uspostavljanje i podršku razvoju digitalnih inovacionih hub-ova (DIH) u Bosni i Hercegovini. Projekat implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).