Omogućeno izdavanje odobrenja za elemente elektronskog fiskalnog uređaja

04.03.2024.

Poreska uprava obavještava se sva zainteresovana lica, koja ispunjavaju propisane uslove  u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji („Službeni glasnik Republike Srpske“ br. 15/22) i Pravilnikom o odobravanju, upotrebi i registru elemenata elektronskih fiskalnih uređaja („Službeni glasnik Republike Srpske“ br. 48/22 i 12/24) za sticanje statusa  dobavljača elektronskog fiskalnog uređaja (elektronski sistem za izdavanje računa i procesor fiskalnih računa), da je u Sistemu za upravljanje fiskalizacijom omogućeno izdavanje odobrenja za elemente elektronskog fiskalnog uređaja.

Status dobavljača  elektronskog sistema za izdavanje računa (ESIR) može steći privredno društvo ili preduzetnik, koje ima sjedište ili registrovanu poslovnu jedinicu u Republici Srpskoj i obavlja djelatnost iz oblasti računarsko programiranje, savjetovanje i pripadajuće djelatnosti.

Status dobavljača za lokalni procesor fiskalnih računa može steći lice kojem je Poreska uprava odobrila obavljanje poslova operatera fiskalnog sistema.

Postupak izdavanja odobrenja za elemente elektronskog fiskalnog uređaja odvija se po proceduri zasnovanoj na propisima o fiskalizaciji: Detaljnije