PKRS-PPK Bijeljina na 17. Sajmu hrane, pića i opreme u Beogradu

01.12.2023.

17. Međunarodni Sajam etno hrane, pića i opreme je regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način.
Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude.

PKRS – Područna privredna komora Bijeljina na štandu PKS-RPK Leskovac kroz kontinuirani projekat ”Naše je bolje” predstavila je proizvođače hrane i pića kao i turističku ponudu regije.
Projekat „NAŠE JE BOLJE“ nastoji da promoviše kvalitetne domaće proizvode, da afirmiše domaću privredu i unaprijedi imidž domaćih proizvođača.

Delegacija PPK Bijeljina predvođenja predsjednikom Savićem zajedno sa direktorom Privredne komore Leskovac Goranom Jovićem razgovarala je sa predsjednicima Zadružnih saveza Srbije i Srpske, sa predstavnicima Privredne komore Valjeva i Užica i mnogim proizvođačima.

Predsjednik Područne Privredne Komore Bijeljina izrazio je zadovoljstvo posjetom sajmu: “Etno sajam je izvrsna prilika za istraživanje tržišta, uspostavljanje poslovnih kontakata te praćenje trendova u prehrambenoj industriji. Ova posjeta omogućila nam je jačanje odnosa sa Privrednom komorom Srbije, stvaranje boljeg uvida u dinamiku razvoja prehrambenog sektora, a razmjena iskustava s kolegama iz drugih regija bila je izuzetno korisna.”

Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije je zvanično otvorila manifestaciju uz pozdrav svim gostima i izlagačima, i pre svega čestitala Beogradskom sajmu na organizaciji ovakvog događaja. Istakla je važnost ove priredbe za očuvanje tradicije, kulture i jezika.

Na Sajmu je više od 300 izlagača, a osim promocije i prodaje na malo, cilj je sklapanje poslova i dogovora sa kupcima, pronalaženje potencijalnih investitora u proizvodnju, kao i zaštita tradicionalnih proizvoda i receptura.


Sajam etno hrane i pića, najveća je smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, održava se na Beogradskom sajmu od 30. novembra do 3. decembra.