Počela regionalna konferencija o turizmu “Check in” u Trebinju

05.10.2023.

U Trebinju je danas otvorena prva regionalna konferencija o turizmu pod nazivom “Check in” koja okuplja više od 300 učesnika iz zemalja okruženja iz različitih segmenata ove oblasti.


Dvodnevnu konferenciju otvorio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić koji je istakao da je cilj skupa dodatno umrežavanje turizma u regionu i izrazio zadovoljstvo što su prisutni predstavnici ovog sektora iz zemalja okruženja.

Na konferenciji učestvuju i generalni sekretar Privredne komore Republike Srpske Dragana Kokot i sekretar Udruženja turizma i ugostiteljstva PKRS Dragana Šobot. Prvog dana konferencije, generalni sekretar PKRS Dragana Kokot učestvovala je u panelu “Nedostatak i edukacija radne snage u turizmu”.

Na dvodnevnoj konferenciji o turizmu u Trebinju učestvovaće predstavnici najvećih domaćih turističkih centara poput Olimpijskog centra “Jahorina” i Banje Vrućice, organizatori najposjećenijih festivala i manifestacija, profesionalci iz turističkih organizacija, domaćih i stranih agencija, resornih institucija, kao i pružaoci usluga u turizmu, hotelijeri, ugostitelji i drugi lideri iz industrije turizma.

Cilj regionalne konferencije “Check in” o turizmu je promocija domaćih destinacija i povezivanje sa regijom, s ambicijom na oblikovanje budućnosti turizma u regiji i unapređenja načina komunikacije u toj industriji.