Počela trodnevna obuka mentora praktične nastave

25.10.2022.

Trodnevna besplatna obuka mentora koji su zaduženi za provođenje praktične nastave, počela je danas na Jahorini za predstavnike privrednih društava sa regije Istočno Sarajevo. Obuku pohađa osamnaest budućih mentora iz 8 poslovnih subjekata.

Cilj obuke mentora je sticanje pedagoških vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi. Budući mentori će imati priliku da nauče kako motivisati učenike na praktičnoj nastavi, koje metode koristiti u radu sa učenicima, upoznati se sa nastavnim planovima i programima te zakonskom regulativu na polju stručnog obrazovanja.

Obuka se izvodi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji je razvio Republički pedagoški zavod. U skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Sl. glasnik RS 92/20), Privredna komora Republike Srpske provodi obuke mentora.

Obuka je organizovana u saradnji sa Područnom privrednom komorom Istočno Sarajevo, uz podršku projekta  TVET Stručno obrazovanje u BiH, koji provodi GIZ.

Treneri na obuci su Vesna Jevtić  i Jovanka Glišić.