Poziv na B2B razgovore i konferenciju: “Korištenje obnovljivih izvora energije i energetski učinkovita rješenja u industriji u BiH”

 • Početna
 • 9
 • Početna
 • 9
 • Aktuelnosti
 • 9
 • Poziv na B2B razgovore i konferenciju: “Korištenje obnovljivih izvora energije i energetski učinkovita rješenja u industriji u BiH”

17.05.2024.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) u saradnji sa AHK Srbijom organizuje stručnu konferenciju i individualne B2B razgovore sa njemačkim kompanijama.

 • Stručna konferencija će se održati 04. Juna 2024.godine u Beogradu, hotel Metropol.
 • Konferencija će se fokusirati na oblast energije, a organizuje se u okviru Inicijative za izvoz energije Saveznog ministarstva za privredu i zaštitu klime (BMWK).
 • Tema konferencije je “Korištenje obnovljivih izvora energije i energetski učinkovita rješenja u industriji u Srbiji i Bosni i Hercegovini”.
 • Individualni B2B razgovori će se održati neposredno nakon konferencije, uz mogućnost individualnih posjeta kompanijama u BiH 06. i 07. juna 2024. godine.

Cilj putovanja je predstavljanje njemačkih sistema i tehnologija iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetski učinkovitih rješenja u industriji zainteresovanim kompanijama iz Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i uspostavljanje poslovnih partnerstava između njemačkih i bosanskohercegovačkih kompanija u ovim oblastima.

Njemačke kompanije – učesnice događaja:

 1. 2G Energy AG – proizvođač blokovnih kogeneracijskih postrojenja za decentraliziranu proizvodnju energije. Nudi sveobuhvatna energetska rješenja za različite sektore, uključujući poljoprivredu, općine, stambenu industriju, poslovne subjekte, srednje i velike kompanije te energetski sektor.
 2. HAUK & SASKO Ingenieurgesellschaft – kompanija koja pruža inženjerske usluge i IT rješenja za upravljanje gorivom, upravljanje lancem opskrbe i rukovanje rasutim teretom
 3. IBC SOLAR AG – dobavljač energetskih rješenja i usluga u području fotovoltaike i skladištenja. Tvrtka nudi kompletne solarne sustave i pokriva cijeli spektar, od planiranja do ključne predaje fotovoltaičkih postrojenja.
 4. KAESER KOMPRESSOREN – jedan od vodećih svjetskih proizvođača kompresora i pružalac rješenja za sisteme komprimiranog vazduha.
 5. KAWASAKI Gas Turbine Europe – planiranje, proizvodnja, instaliranje i održavanje gasnih turbina generatora koje se koriste u industrijskoj kogeneraciji visoke temperature i podršci mreže.
 6. SUNSET Energietechnik – predstavlja pionirski rad u sektoru solarne energije, kao kompetentan i pouzdan partner za proizvodnju, planiranje i implementaciju od standardnih sistema do složenih solarnih projekata prilagođenih zahtjevima kupaca.
 7. Leipfinger-Bader – lider na tržištu energetski učinkovitih i održivih sistemskih rješenja u građevinarstvu te pruža sveobuhvatne savjetodavne usluge arhitektima, planerima i investitorima.
 8. KALZIP – ubraja se među vodeće ponuđače krovova, fasada i omotača zgrada od aluminija i metala.

Privrednici iz Republike Srpske, osim direktnog učešća na Konferenciji i B2B u Beogradu, imaju mogućnost da se prijave i da ih kompanije iz Njemačke posjete na njihovim lokacijama 6. i 7. juna 2024. godine.

Ukoliko ste zainteresovani za uspostavljanje moguće saradnje sa gore navedenim kompanijama iz Njemačke potrebno je da popunite prijavu na linku, te da nam mejlom dostavite informaciju o prijavi i to na mejlove gordanas@komorars.ba i jelenat@komorars.ba.

Rok za prijavu je 22.05.2024. godine.  

Prijavite se za učešće putem linka: LINK

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt u Privrednoj komori Republike Srpske je Gordana Višekruna (+387 65 568 647).