Poziv na Međunarodni sajam privrede „Banja Luka EXPO 2024“

27.03.2024.

Međunarodni sajam privrede „Banja Luka EXPO 2024“ će se održati od 3. do 5. aprila u kompleksu Univerzitetskog centra – Kampus. Sajam će okupiti preko 300 izlagača iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, metalne i elektroindustrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, preko IT sektora, elektronike i robotike, do nekretnina, arhitekture i projektovanja. Sajam će obuhvatiti niz pratećih aktivnosti kao što su: panel diskusije privrednika, tematska predavanja, kao i B2B sastanci.

Najveći do sada sajam privrede u Banjoj Luci održaće se na ukupnoj površini od preko 15.000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma privrede je Republika Srbija. Pokrovitelj sajma „Banja Luka EXPO 2024“ je predsjednik Republike Srpske, gospodin Milorad Dodik.

Radno vrijeme trajanja sajma je od 10.00 do 18.00 časova. Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za 03. april u 11.00 časova. Više informacija o sajmu na https://www.banjalukaexpo.com/index.php

Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom /Spoljnotrgovinskom komorom BiH, je organizovala i kolektivni nastup svih komora iz Bosne i Hercegovine putem organizacije zajedničkog štanda u Centralnoj Hali broj 2, te ovim putem pozivamo sve privrednike da posjete zajednički štand na kojem im se pruža i mogućnost održavanja bilateralnih susreta.

Imajući u vidu očekivanja od događaja, Privredna komora Republike Srpske kao organizator kolektivnog nastupa komorskog sistema BiH, planira i organizaciju konferencije/panela na temu „Regionalna ekonomska saradnja“.

Ovo je tema koja zaokuplja pažnju privrede cijelog regiona, te ovim putem pozivamo privrednike i da nam se pridruže na ovoj Konferenciji sa panel diskusijom. Planirano je da panel bude na dan otvaranja sajma, 03.04.2024. sa početkom u 13.30 časova.