Poziv na radionicu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“

02.06.2023.

Konzorcijum Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske organizuje jednodnevnu radionicu na temu „Kako poboljšati poslovanje preduzeća koristeći EU instrumente podrške“ koja će se održati onlajn 16. juna 2023. godine sa početkom u 12 časova.

Cilj radionice je upoznavanje preduzeća sa instrumentima za unapređenje njihovih inovativnih kapaciteta korišćenjem digitalnih tehnologija i EU instrumenata podrške. Zahvaljujući digitalnim rješenjima i EU instrumentima, uz odgovarajuću podršku i raspoložive alate, kao i kroz saradnju sa predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija, preduzeća mogu značajno unaprijediti svoje poslovanje.

Tokom radionice biće obrađene sljedeće teme:

 • Prezentacija programa Horizont Evropa
  dr Bojan Ćudić – Razvojna agencija Republike Srpske
 • Iskustvo privrednog društva Alumina d.o.o. kao partnera na „RIS RESTORE“ projektu
  Olivera Radić – Privredna komora Republike Srpske
 • Integrisana platfoma za proizvodnju u zaštićenom prostoru PlastenikNet
  prof. dr Grujica Vico i prof. dr Danijel Mijić – UIS
 • Sistemi upravljanja energijom u poslovnim sistemima ISO 50001
  prof. dr Goran Janjić – UBL

Radionica je besplatna, a mogućnost prijave imaju svi poslovni subjekti koji su registrovani na teritoriji Republike Srpske. Prijava se vrši najkasnije do 14. juna 2023. godine putem onlajn formulara: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdiIPLFnYVNhA2qtUiQrtEyau5Cws2Wx6ZGEHizsxwYD59MsQ/viewform.

Evropska mreža preduzetništva predstavlja najveću mrežu za podršku razvoju preduzeća i preduzetništva u svijetu. Konzorcijum Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske čine Razvojna agencija Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Inovacioni centar Banja Luka.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate na broj +387 51 247 516 ili putem imejla: een@rars-msp.org.