Poziv na webinar „Korištenje vještačke inteligencije za podsticanje prodaje i poboljšanje poslovnih odnosa i procesa malih i srednjih preduzeća“

  • Početna
  • 9
  • Početna
  • 9
  • Aktuelnosti
  • 9
  • Poziv na webinar „Korištenje vještačke inteligencije za podsticanje prodaje i poboljšanje poslovnih odnosa i procesa malih i srednjih preduzeća“

08.05.2024.

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH organizuje webinar „Korištenje vještačke inteligencije za podsticanje prodaje i poboljšanje poslovnih odnosa i procesa malih i srednjih preduzeća“ koji će se održati 14. maja 2024. godine, s početkom u 10:00h.

Digitalna transformacija je put kojim MSP moraju krenuti kako bi se uspješno prilagodila promjenama koje se događaju u svim sektorima ekonomije, te pronašla nove poslovne prilike i izašla na nova tržišta. U svijetu u kom digitalna transformacija poslovanja nije više pitanje izbora već imperativ, vještačka inteligencija ističe se kao ključni pokretač inovacija i konkurentnosti. Vještačka inteligencija nije rezervisana samo za velike kompanije. Sve više MSP prepoznaje njenu izražajnu vrijednost u poboljšanju poslovnih procesa, povećanju produktivnosti i podsticanju rasta.

Ovaj webinar je namijenjen profesionalcima koji žele otkriti kako inovativne tehnologije, poput vještačke inteligencije, mogu transformisati način na koji mala i srednja preduzeća upravljaju svojim prodajnim procesima i poslovnim odnosima. Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa pojmom vještačke inteligencije, te mogućnostima njene primjene u svrhu poboljšanja prodaje i poslovnih procesa uopšte.

Predavači su saradnici njemačkog Luvent Consulting GmbH i ujedno stručnjaci za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća sa dugogodišnjim iskustvom.

Prijaviti se možete najkasnije do ponedjeljka, 13.5.2024. godine putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerDwjQLqwrCYInSnDszs6l6s6_SdfI4Vx3gUfhCnYnP6feQg/viewform.

Organizaciju ovog webinara omogućio je projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini / EU4DigitalSME“, finansiran od strane Evropske unije i Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekat ima za cilj povećanje kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon +387 51 493 138. Kontakt osoba je Sonja Milinčić (sonjam@komorars.ba).