Poziv preduzećima i preduzetnicima za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“

Početna 9 Aktuelnosti 9 Poziv preduzećima i preduzetnicima za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“

24.10.2022.

Obavještavamo vas da Eda – Agencija za razvoj preduzeća je objavila javni poziv za učešće preduzeća i preduzetnika u programu Evropske unije „Erasmus za mlade preduzetnike“. Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima i preduzetnicima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim novim preduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja, upoznavanju novih tržišta i uspostavljanju kontakata, čime postaju dio evropske mreže uspješnih preduzetnika.

Prijaviti se mogu sve osobe iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg preduzeća, imaju više od tri godine preduzetničkog iskustva, koje su voljne da podijele svoje znanje i iskustvo sa novim preduzetnikom.

Koje su koristi od učešća u programu?

  • Novi preduzetnik će donijeti drugačiju perspektivu na poslovanje, znanje o tržištu i kulturi svoje zemlje kao izvor novih inovativnih ideja i pogleda;
  • Poslovni kontakti i znanje o tržištu zemlje novog preduzetnika;
  • Pristup vještinama i znanjima novog preduzetnika koji nisu prisutni u Vašoj firmi;
  • Učešće u panevropskoj mreži preduzetnika i kontakti sa uspješnim preduzetnicima iz drugih zemalja;
  • Prilika za unapređenje potencijala rasta firme i ostvarivanje direktnog partnerstva sa firmom novog preduzetnika;
  • Povećanje vidljivosti i prestiža firme kroz učešće u medijskim izvještajima programa Erasmus za mlade preduzetnike;
  • Unapređenje jezičkih vještina;
  • Učešće u Alumni mreži programa Erasmus za mlade preduzetnike, itd.

Zainteresovanim preduzećima i preduzetnicima Eda pruža tehničku podršku prilikom registracije u evropsku bazu preduzetnika, ostvarivanju kontakta i definisanju plana posjete odabranog preduzetnika iz inostranstva, nakon čega ta osoba dolazi u mjesto poslovanja preduzeća/preduzetnika. Saradnja teče po usaglašenom planu koji doprinosi ostvarenju ciljeva kako preduzeća/preduzetnika domaćina, tako i mladog preduzetnika iz inostranstva.

U bazi podataka programa „Erasmus za mlade preduzetnike“ je registrovano preko 12.000 preduzetnika domaćina i preko 20.000 mladih preduzetnika iz 45 država, a do sada je uspješno realizovano preko 10.000 posjeta.

Zainteresovana preduzeća i iskusni preduzetnici koji žele da dobiju detaljnije informacije o programu i načinu prijavljivanja, treba da najkasnije do petka, 4.11.2022. popune online obrazac: https://bit.ly/3TnuBqA

Za više informacija o programu i načinu prijave, kontaktirajte Edu – Agenciju za razvoj preduzeća (kontakt osoba Pavle Miovčić pavle.miovcic@edabl.org, telefon 051/300-241).