Poziv za učešće na seminar Evropskog udruženja kozmetičke industrije Cosmetics Europe

09.02.2023.

Evropsko udruženje kozmetičke industrije Cosmetics Europe u Beogradu održava seminar, u čijoj organizaciji zajedno učestvuju Udruženje za farmaciju i medicinsku djelatnost Privredne komore Srbije i Udruženje proizvođača i uvoznika i distributera deterdženata i kozmetičkih proizvoda u Srbiji (KOZMODET).

Okvirne teme seminara obuhvataju: Zeleni dogovor (GREEN DEAL) & Strategija održivog razvoja u oblasti hemikalija (CSS) i njihov uticaj na kozmetičku industriju; Revizija Kozmetičke uredbe 1223/2009 – prikaz uticaja na regulatorne promijene u oblasti kozmetičkih proizvoda u EU; Revizija REACH uredbe (registracija, evaluacija, autorizacija i ograničenje hemikalija); Revizija CLP uredbe (klasifikacija, obeležavanje i pakovanje hemijskih supstanci); Kozmetički sastojci – najnovije promene u zahtevima EU regulative i predlozi za ograničenja; Mikroplastika i Sistem kozmetovigilance u EU.

Seminar je namijenjen subjektima u poslovanju kozmetičkim proizvodima, kako iz Srbije tako i iz regiona.

Učešće na edukaciji je besplatno, događaj će biti organizovan u hibridnom formatu, a prijava se vrši putem sledećeg LINKA do 20. februara 2023. godine.

AGENDA (.pdf)