Predsjednik Privredne komore Pero Ćorić razgovarao sa predsjednikom Odbora za privredu NSRS Milanom Trninićem o unapređenju privrednog zakonodavstva

  • Početna
  • 9
  • Početna
  • 9
  • Aktuelnosti
  • 9
  • Predsjednik Privredne komore Pero Ćorić razgovarao sa predsjednikom Odbora za privredu NSRS Milanom Trninićem o unapređenju privrednog zakonodavstva

13.03.2023.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić sastao se danas sa predsjednikom Odbora za privredu Narodne skupštine Republike Srpske Milanom Trninićem, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje i nastavku razmjene mišljenja i informacija između članova Odbora i predstavnika Komore u cilju unapređenja zakonskog okvira za dalji razvoj privrede i podsticanja preduzetništva u Republici Srpskoj.

Na sastanku u Privrednoj komori istaknuto je da je saradnja najviše zakonodavne institucije Republike Srpske, odnosno nadležnih skupštinskih odbora i Privredne komore Republike Srpske od ogromnog značaja prilikom izrade kvalitetnih zakonskih rješenja, čiji su ciljevi stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, podrška privrednicima, jačanje konkurentnosti, uvođenje novih tehnologija i ukupni rast privrednih aktivnosti u Republici Srpskoj.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić naglasio je da stručne službe Komore redovno prate i analiziraju osnovne makroekonomske pokazatelje, te ukupnu društveno-ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj, regionu, Evropskoj uniji i svijetu, te da će stručna publikacija „Informacije o privrednim kretanjima u Republici Srpskoj“ biti redovno dostavljane članovima Odbora za privredu.

„Informacije o privrednim kretanjima daju prikaz osnovnih makroekonomskih indikatora naše privrede, kao što su bruto društveni proizvod, industrijska proizvodnja, zaposlenost, nezaposlenost, potrošačke cijene, spoljnotrgovinska razmjena, javni prihodi. Ovi podaci i pokazatelji mogu biti izuzetno korisni u radu narodnih poslanika. Uvjereni smo u nastavak uspješne saradnje“, rekao je Ćorić.

Predsjednik Odbora za privredu Milan Trninić na sastanku je predstavio nadležnosti ovog skupštinskog tijela, istakavši da je zajednički cilj – stvaranje savremenog zakonodavstva radi jačanja privrede i ekonomije Republike Srpske.