Predstavnik PKRS u posjeti preduzećima BBS Plastiku i Limexu

25.10.2023.

Predstavnik Privredne komora Republike Srpske iz sektora prerade metala, Boško Borojević posjetio je privredno društvo BBS Plastik d.o.o. u Sočkovcu-Petrovo kod Doboja i privredno društvo Limex d.o.o. Karanovac kod Doboja. Tokom posjete sa ovim privrednim društvima razgovarano je o aktivnostima koje PKRS provodi u cilju predstavljanja privrede RS u inostranstvu  i zastupanja privrednih društava u RS. Takođe, naglašene su usluge PKRS spajanja domaćih firmi sa inostranim privrednim društvima.

Direktor i vlasnik kompanije BBS Plastik d.o.o. je predstavio svoje kapacitete proizvodnog pogona i proizvodni program koji se sastoji iz ormara brojila za električnu energiju, naponskih sklopki, kao i drenažnog programa za toalete. U isto vrijeme su radili i na istraživanjem i razmatranjem novih metoda i unapređivanje postojećih, u metodom brizganja plastike. Ovo privredno društvo je sa radom počelo 1996. godine i od tada se djelatnost preduzeća proširuje uvođenjem novih proizvoda, nabavkom nove, savremenije opreme što je obezbjedilo dobru poziciju kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

Vlasnik privrednog društva Limex d.o.o. Karanovac je predstavljajući firmu naglasio da je ovo moderna i inovativna firma koja već 20 godina nudi usluge i proizvode u oblasti zvučne i toplotne izolacije. Slogan privrednog društva je “Sve iz prve ruke” i najbolje dočarava ponude kao i sam pristup klijentima jer na ovaj način se želi da se uštedi novac i vrijeme i postigne kvalitet.

Proizvodni kapaciteti od 4.000 m2 i moderan CNC mašinski park daju veliku fleksibilnost bilo da se radi o individualnoj ili serijskoj proizvodnji. Osnovne djelatnosti firme su: projektovanje u 2D & 3D softveru, obrada lima, izrada čeličnih konstrukcija, bravarske djelatnosti, farbanje (mokro farbanje ili površinsku zaštitu metala elektrostatskom plastifikacijom), logistika i montaža.