Raspisan Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini

Početna 9 Aktuelnosti 9 Raspisan Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini

25.03.2022.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske raspisalo je Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava koja se dodjeljuju privrednim subjektima je 12.000.000 KM s ciljem podrške realizaciji investicionih projekata u 2022. godini.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno  nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina, te razvoj i inovaciju koje realizuju privredni subjekti.

Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz sljedećih oblasti: industrija tekstila, odjeće i obuće, industrijska prerada drveta (prerada drveta i proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja), metalna i elektro industrija, industrija gume i plastike, papirna i grafička industrija, proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata, industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Javni poziv je otvoren do 26.4.2022. godine.

Javni poziv i svi prateći dokumenti se mogu preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.