Sajam tehnike i tehničkih dostignuća Beograd: Komora dobila posebnu zahvalnicu za učešće i promociju

Početna 9 Udruženja 9 Elektro i hemijska 9 Sajam tehnike i tehničkih dostignuća Beograd: Komora dobila posebnu zahvalnicu za učešće i promociju

26.05.2022.

Privrednoj komori Republike Srpske danas je na 64. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu uručena posebna zahvalnica za učešće i promociju Sajma tehnike.
Zahvalnicu je, u ime Privredne komore, primio šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, koji je istakao da ovo priznanje pokazuje da Privredna komora Republike Srpske na pravi način reprezentuje privredu i privredne potencijale Republike Srpske.

On je istakao da na svim sajamskim manifestacijama i u Beogradu i u svijetu predstavlja šta to Republika Srpska može ponuditi, njene investicione mogućosti, tako da je priznanje rezultat jednog vrlo kvalitetnog rada Privredne komore.

Cicović je naveo da Predstavništvo Repbulike Srpske u Srbiji na jednostavan i praktičan način sarađuje sa Privrednom komorom Srpske na predstavljanju privrednih potencijala u Srbiji i da zajedno rade na jačanju i podsticanju saradnje Republike Srpske i Srbije.

Beogradski sajam dodijelio je i Veliku nagradu “Korak” u budućnost za najuspješniji eksponat kompanijama “NS-Stil” iz Veternika za mašinu za profesionalno čišćenje filtera i katalizatora, kao i slovenačkoj firmi “VIRS” za laser robotsku ćeliku za zavarivanje.

Dodijeljene su i posebna priznanja “Korak u budućnost” Istraživačko–razvojnom insittutu “Lola“ u Beogradu i Rasini iz Požarevca, a žiri je odlučio da nagradi i mlade inovatore, dodijelivši specijalna priznanja za dva studentska tima Univerziteta U Beogradu.

Predsjednik žirija Kosta Jovanović rekao je na ceremoniji uručivanja priznanja da je ovogodišnji Sajam tehnike i tehničkih dostignuća ostavio dva ohrabrujuća utiska.

“Prvi je taj da su se potrebe naše industrije u odnosu na prošli sajam očigledno usmjerile ka višim tehnologijama, a drugo, što još možda više ohrabruje, je što je sve veći broj mladih među inovatorima”, rekao je Jovanović.

Ovogodišnji Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, održava se od 24. do 27. maja na Beogradskom sajmu, uz učešće i privrednike iz Republike Srpske.

Privredna komora Republike Srpske je ove godine u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, uz tehničku podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, organizovala kolektivni nastup i promociju domaćih privrednih društava na svom štandu, gdje se direktno predstavljaju četiri preduzeća, a 20 kataloški.