Sastanak o efektima poskupljenja električne energije

15.02.2023.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, predsjednik  Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić i predstavnici nekoliko proizvodnih preduzeća u Srpskoj razgovarali su sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske, Petrom Đokićem i generalnim direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem.

Na sastanku su analizirani efekti skorašnjeg povećanja cijene električne energije za privredna društva u Republici Srpskoj na njihovo poslovanje.

Istaknuto je da u ovom trenutku problem za privrednike ne predstavlja postojeća cijena električne energije, već druge stavke na računu, kao što su mrežarine koje utvrđuju nezavisna tijela Regulatorna komisija za energetiku i Državna regulatorna komisija za električnu energiju.

Ministar Đokić je istakao da je ključni interes Vlade Republike Srpske da se i dalje održi i stalno unapređuje privredna aktivnost u Republici Srpskoj i da će zato nastaviti da pruža podršku mjerama koje stoje na raspolaganju.

Dogovoreno je da se će se po ovom pitanju nastaviti konsultacije, u cilju detaljnije analize i pronalaženja mogućeg rješenja i dogovora.