Sastanak sa predstavnicima egipatske kompanije Elsewedy Electric

14.02.2023.

U Banjaluci je održan sastanak predstavnika Privredne komore Republike Srpske, Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske sa generalnim direktorom za zapadni Balkan kompanije Elsewedy Electric iz Egipta i Ambasadorom Egipta u BiH.
Na sastanku je poručeno da se u što skorije vrijeme treba uspostaviti saradnja, kao i da se treba iskoristiti prilika za buduća ulaganja u oblasti energetike.
Generalni direktor za zapadni Balkan kompanije Elsewedy, Ahmed Tarek i Ambasador Egipta u BiH, Nj.E. Jaser Sorur, domaćine sastanka upoznali su sa energetskim projektima kompanije Elsewedy Electric koje su proveli širom svijeta. Kompanija Elsewedy Electric bavi se projektima vezanim za solarnu energiju i izgradnju solarnih elektrana i hidroelektrana.
Sagovornici su istakli da će svaka prilika za saradnju biti iskorišćena, uz poruku da će se projekti raditi efikasno i transparentno. Osim energetike, naglašena je i mogućnost saradnje i u oblasti turizma.
Sastanku su osim predsjednika Privredne komore Republike Srpske Pere Ćorića, prisustvovali i potpredsjednik Komore Zoran Škrebić, predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić, pomoćnik ministra za energetiku Milan Baštinac, kao i pomoćnica ministra privrede i preduzetništva Sonja Tovilović i bivši ambasador BiH u Egiptu Nj.E. Duško Stojanović.