SIPPO Regionalna radionica – Sektor Tekstila sa dodanom vrijednošću

15.03.2024.

Švajcarski program za promociju izvoza (SIPPO) organizuje SIPPO Regionalnu radionicu – sektor Tekstila sa dodanom vrijednošću, koja će se održati od 13. do 15. marta 2024. godine u hotelu City Park (Hotel City Park) u Skoplju, Sjeverna Makedonija.

U ime Privredne komore Republike Srpske učestvuje sekretar Udruženja tekstila, kože i obuće PKRS, Aleksandra Mihajlović Bijelić.

Fokus SIPPO regionalne radionice je povezivanje organizacija za podršku poslovanju (BSO) u tekstilnoj industriji iz četiri balkanske zemlje: Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i  Srbije. Razmjenom znanja i iskustava, BSO-i mogu da unaprijede svoje poslovanje i konkurentnost. Radionica će takođe podsticati saradnju i partnerstva između ovih organizacija, što potencijalno može da stvori nova tržišta i prekograničnu saradnju. Pored umrežavanja, radionica će pružiti obuku o međunarodnim standardima i održivosti u tekstilnoj industriji. Glavni cilj je da se pomogne BSO-ima da zajednički rade na boljoj podršci tekstilnom sektoru u regionu.

Učesnici radionice su:

  1. BIH – Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH – VTK/STK BiH
  2. BIH – Privredna komora Republike Srpske – PKRS
  3. Albanija – Albanska razvojna agencija – AIDA      
  4. Severna Makedonija – Invest North Macedonia
  5. Severna Makedonija – Tekstilna asocijacija – Tekstilni klaster
  6. Srbija – Privredna komora Srbije