Specijalistički seminar: Cyber Threat Intelligence (CTI)

12.09.2022.

Гранско удружење за ИКТ у Привредној комори Републике Српске у сарадњи са компанијама и стручњацима из области Сајбер безбједности (Cyber Security) организује врло актуелни стручни специјалистички семинар: ”Свијет сајбер безбједности послије 23.фебруара 2022. године“ – Cyber Threat Intelligence (CTI) намијењен искључиво стручњацима из ове области са актуелним примјерима и дешавањима са даљњим препорукама.

Семинар ће се одржати 20.09.2022. године са почетком у 11.00 часова у сали Сутјеска у Привредној комори Републике Српске ул. Бранка Ћопића 6, Бања Лука.

….. „Од 23.02. 2002. детектована је појава 264 фамилије нових малвера, 535 нових варијанти постојећих фамилија малвера, преко 38 000 рањивости IT система те еволуција свих врста криминалних сервиса. Семинар је заснован на циљаним CTI анализама: Malware Intelligence, Vulnerability Intelligence, Credential Intelligence, Adversary Intelligence, Domain Intelligence, OSINT/SOCMINT. Врсте извора: отворени извори, CLOSINT извори (информације од CTI партнера) и подземље сајбер криминала”…..

Очекивани аудиторијум чине: Корпоративна/институционална сајбер безбједност (CISO, CIO, менаџери ризика, систем инжењери, администратори мрежа) и професионални стручњаци из ове области који могу активно да прате високо-стручно предавање и актуелне примјере напада у нашој земљи и региону. Kotizacija je 100,00KM sa PDV.

Пријаве за учешће на семинару можете извршити до 16.09.2022. године до 15:00 на WEB платформи: Stručni seminar na temu “Svijet sajber bezbijednosti poslije 23.februara 2022. godine – Cyber Threat Intelligence (CTI)” – Edukacije (komorars.ba) или на  еМаил адресе: ict@komorars.ba или slobodand@komorars.ba

Број учесника је ограничен, котизација за учешће је у износу од 100,00КМ и упутство за уплату је у прилогу Агенда семинара.

АГЕНДА СЕМИНАРА

ИНФО СЕМИНАРА