Spoljnotrgovinska razmjena Republike Srpske

Vodeći spoljnotrgovinski partneri Republike Srpske, poslije država članica Evropske unije, su zemlje potpisnice CEFTA Sporazuma. Učešće CEFTA regiona u ukupnoj robnoj razmjeni koju Republika Srpska ostvaruje sa inostranstvom, u prosjeku godišnje iznosi oko 20%.

U cilju praćenja realizacije Sporauzma o izmjeni i pristupanju centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006), te trendova i strukture spoljnotrgovinske razmjene između Republike Srpske i zemalja CEFTA-e, stručne službe PKRS-a izrađuju kvartalne i godišnje preglede trgovinske razmjene RS i CEFTA regiona.

Informacija o spoljnotrgovinskoj razmjeni Republike Srpske i zemalja potpisnica CEFTA Sporazuma obuhvata osnovne podatke o robnoj razmjeni Republike Srpske i CEFTA regiona, gdje su kroz tabelarne preglede prikazani osnovni pokazelji robne razmjene (izvoz, uvoz, obim i saldo robne razmjene, pokrivenost uvoza izvozom), stope promjene u odnosu na posmatrani period prethodne godine, te struktura i učešće robne razmjene Republike Srpske u ukupnim vrijednostima, na nivou entiteta i na nivou BiH.

Najnovije

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.