Stručna radionica pod nazivom “CYBER BEZBJEDNOST I INOVATIVNE MREŽNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJI – IZAZOVI I TRENDOVI”

22.03.2024.

📢 Pozivamo privrednike na stručnu radionicu pod nazivom “CYBER BEZBJEDNOST I INOVATIVNE MREŽNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJI – IZAZOVI I TRENDOVI”, koja će se održati u organizaciji Granskog udruženja za ICT u Privredna komora Republike Srpske i Supernova BiH a uz stručnu saradnju sa MUP RS, Odjeljenje za visokotehnološki kriminal i Elektrotehničkim fakultetom u Banja Luci.
Ova radionica će pružiti uvid u ključne aspekte Cyber bezbjednosti sa fokusom na male i srednje kompanije te lokalne zajednice koje se suočavaju sa izazovima digitalne transformacije u domenu industrijske proizvodnje.
📢 Radionica je namijenjena predstavnicima i rukovodiocima malih i srednjih preduzeća koji se suočavaju sa dilemama u vezi sa informacionom i Cyber bezbjednošću u poslovanju kao i bezbjednošću svojih sistema tokom procesa digitalizacije i digitalne transformacije, posebno u kontekstu uvođenja ERP sistema.

🗓 Ne propustite ovo jedinstveno stručno predavanje i potvrdite svoje učešće najkasnije do 02.04.2024. godine do 12.00h putem digitalne platforme e-Edukacije Privredne komore Republike Srpske na linku: Radionica “Cyber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – izazovi i trendovi” – Edukacije (komorars.ba)
📢 Prva radionica će se održati u Prostorijama kancelarije Područne privredne komore Banja Luka u Prijedoru, dana 03.04.2024. godine od 11.00h-12.30h na adresi Aleja Kozarskog odreda 9 (Poslovni Centar Prijedor – Celpak), 79101 Prijedor.

📢 Ciljevi radionice su:

  1. Razumijevanje ključnih izazova i trendova u oblasti Cyber bezbjednosti u industriji tokom digitalne transformacije;
  2. Pregled najnovijih tehnoloških rješenja i pristupa zaštiti informacionih sistema u industrijskom okruženju;
  3. Pregled mrežnih komunikacionih tehnologija nove generacije sa primjenom u industrijskim sistemima;
  4. Dijeljenje praktičnih savjeta i primjera najbolje prakse za unapređenje bezbjednosti sistema u skladu sa specifičnim potrebama malih i srednjih preduzeća;
  5. Stvaranje platforme za razmjenu iskustava i umrežavanje sa stručnjacima iz oblasti cyber bezbjednosti i mrežnih komunikacionih tehnologija, kao i sa kolegama iz industrije;

📢 Planirano je održavanje ukupno šest radionica u narednom periodu u gradovima:
1.      Prijedor
2.      Bijeljina
3.      Doboj
4.      Trebinje
5.      Pale ili Istočno Sarajevo
6.      Banja Luka
📢 Za sva pitanja možete se obratiti na email: slobodand@komorars.ba i ict@komorars.ba ili na telefon broj: 051/493 136.
Predavači: Olivije Zimonja, Gordana Gardašević, Srđan Bjelić, Slobodan Dragičević

Agenda događaja