Trebinje po drugi put dobilo nagradu “GOLDEN STAR”

06.03.2024.

TREBINJE – Najjužnij grad Republike Srpske, Trebinje je po drugi put dobio nagradu “GOLDEN STAR” za najbolji promotivni turistički video u okviru takmičenja “The Golden City Gate 2024” u Berlinu.

U Turističkoj organizaciji Trebinje su potvrdili da je, nakon prošlogodišnje nagrade, u Trebinje stiglo novo priznanje za promotivni video “Trebinje goes green” u kategoriji “Eco Tourism”, autora Slavenka Vukasovića (HERZ Adventures), čiju izradu i nominaciju su podržali Grad Trebinje, Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA i Turistička organizacija Grada Trebinja.

Oni su podsjetili da je i ove godine nagrada dodijeljena na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja “ITB Berlin”, koje je održano po 23. put, te da je još je jedna u nizu nagrada i priznanja koja su pripala Gradu Trebinju.

“Naš grad je tri godine uzastopno u TOP 100 priča održivog turizma, u okviru Green Destinations programa, a podsjećamo da je 2022.godine Hercegovačka kuća proglašena za najbolju svjetsku priču u kategoriji održivih lanaca snabdijevanja”, saopšteno je u trebinjskoj Turističkoj organizaciji.

Trebinje je u okviru “Iter Vitis” kulturne rute Savjeta Evrope 2022. proglašeno najboljom održivom vinskom destinacijom, uz Podrume manastira Tvrdoš koji su dobili nagradu za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-istorijsko naslijeđe i vino.

Dodjeli priznanja prisustvovali su i predstavnici organizacije GIZ u BiH, uz čiju podršku su ostvareni krupni koraci ka pozicioniranju i sertifikaciji Trebinja kao prve ”zelene” destinacije u BiH.

Turistička ponuda Trebinja predstavlja se u okviru štanda Turističke organizacije Republike Srpske.

(Izvor: Nezavinse novine)