Ukoliko potraju, posljedice protesta prevoznika ćemo osjetiti svi

Početna 9 Novosti iz Komore 9 Ukoliko potraju, posljedice protesta prevoznika ćemo osjetiti svi

04.07.2022.

Ukoliko protest prevoznika, koji je počeo jutros, potraje, ostaviće posljedice po privredu, ali i građane Srpske, rekao je Dragoslav Mihajlović, sekretar Udruženja saobraćaja i veza u Privrednoj komori Republike Srpske.

Mihajlović je rekao da protest prevoznika ima za cilj da stvori pritisak na nadležne kako bi njihov problem bio riješen.

„Prevoznici žele da stvore pritisak da se počnu sanirati posljedice stanja prouzrokovane poskupljenjem goriva. Već 70 odsto u ukupnom trošku učestvuje samo nafta i činjenica je da prevoznici sami, bez pomoći države ne mogu doći ni na pozitivno poslovanje, a dobit i da ne pominjemo“ rekao je Mihajlović.

Dodao je da ukoliko protest prevoznika potraje, sigurno je da će posljedice osjetiti privrednici ali i građani jer bi moglo doći do nestašice robe.

„Apelujem na nadležne institucije da prime delegaciju prevoznika i da pokušaju razgovorom doći do kompromisa. Uvijek se može naći rješenje“, poručio je Mihajlović.

Podsjećamo, prevoznici su jutros parkirali kamione i na taj način prekinuli dostavu roba.

“Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to će trajati 10 dana”, rekao je predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić

Izvor: Mondo