Završna radionica o održivosti turizma po metodologiji “Hub and spokes”

15.02.2023.

Završna radionica o održivosti turizma po metodologiji “Hub and spokes”, održana je u prostorijama Privredne komore Republike Srpske.

Kako povećati broj turista, potrošnju i dužinu boravka u Srpskoj, i kako pripremiti kvalitetne programe koji će biti dio promocije turizma Republike Srpske, bile su neke od tema radionice.

Radionica je održana u okviru projekta koji u BiH sprovodi USAID, a prisustvovao joj je veći broj subjekata iz sektora turizma.

Cilj projekta – povećanje potražnje za destinacijom kroz kreativan dizajn itinerera koji povezuju grad Banja Luku sa atraktivnim mikrodestinacijama u okruženju!

Radionica je realizovana u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Srpske, Privredne komore Republike Srpske, Turističke organizacije Republike Srpske i turističkih organizacija gradova i opština, a uz podršku USAID projekta za Razvoj održivog turizma u BiH.

Takođe jedan od ciljeva projekta “Hub end spokes” koji sprovodi USAID je da turista u BiH bude duže od dva dana, te da mu se pruži sadržaj koji će ga zadržati.