Dani osiguranja RS – KONFERENCIJA: Izazovi u sektoru osiguranja u doba globalne neizvjesnosti

27.10.2022.

Udruženje društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske osnovano je 21. decembra 2009. godine.

Osnovni cilj Udruženja je zastupanje i promocija zajedničkih interesa struke pred državnim i drugim tijelima, razvoj i unapređenja tržišta osiguranja, te širenje i podizanje kulture osiguranja u skladu s opštim značajem društvene i privredne funkcije osiguranja.

U skladu sa gore navedenim Udruženje društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske odlučilo je da po prvi put organizuje Dane osiguranja Republike Srpske (DORS) sa ciljem iznalaženja rješenja za izazove sa kojima se susreću društva za osiguranje u toku svog poslovanja. DORS će se organizovati tokom dva dana kroz stručnu konferenciju i neformalna druženja.

Centralni  događaj DORS-a je konferencija pod nazivom “Izazovi u sektoru osiguranja u doba globalne neizvjesnosti”, a koja će kao i svaki uspješan poslovni događaj omogućiti razmjenu znanja, iskustava, poslovnih ideja, kao i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.

Cilj Konferencije je da pokušamo pronaći rješenja za aktuelne izazove sa kojima se susreću osiguravajuća društva posebno vezano za posljedice izazvane pandemijom COVID-a, ratom u Ukrajini, inflacijom, nedostatatkom energenata, migracijama, a koje imaju izuzetno velik uticaj i na poslovanje u sektoru osiguranja. Posebno ćemo obraditi temu digitalizacije kao načina unapređenja poslovanja u ovoj oblasti.

Pored stručnjaka i donosilaca odluka koji pripadaju sektoru osiguranja, naš cilj je i da sve druge važne aktere, a koji utiču na naše poslovanje, upoznamo sa glavnim izazovima sa kojima se susreće industrija osiguranja. Pod drugim akterima podrazumjevamo predstavnike  institucija koje regulišu sektor osiguranja, stručnu i akademsku javnost, predstavnike kako domaćih, tako i regionalnih i međunarodnih asocijacija, finansijskih institucija, medija i sl.

Uz Udruženje društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske, tehnička organizacija ove Konferencije je povjerena agenciji BAM consult d.o.o.