Poziv na webinar „Analiza resursa, poslovnog okruženja i konkurencije“

01.03.2024.

Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizuje webinar „Analiza resursa, poslovnog okruženja i konkurencije“ koji će se održati 7. marta 2024. godine, s početkom u 10:00 časova, putem online videokonferencijske platforme MS Teams.

Digitalna transformacija je put kojim mala i srednja preduzeća moraju krenuti kako bi se uspješno prilagodila promjenama koje se događaju u svim sektorima ekonomije, te pronašla nove poslovne prilike i izašla na nova tržišta. Svaka grana privrede ima svoje specifičnosti i različite razvojne potrebe koje će se nužno odraziti na drugačiji pristup digitalnoj transformaciji i korištenju digitalnih rješenja specifičnih za određeni privredni sektor. Ono što je zajedničko malim i srednjim preduzećima u svim granama privrede je potreba da upoznaju poslovno okruženje i konkurente, te efikasnije upravljaju resursima preduzeća. Samo na osnovu provedenih analiza baziranih na pouzdanim podacima prikupljenim u realnom vremenu, menadžment će biti u mogućnosti da donosi strateške odluke o pravcima razvoja kompanije potpomognute primjenom digitalnih tehnologija.

Webinar je besplatan za sve učesnike, a prijave su moguće najkasnije do utorka, 5.3.2024. godine, putem linka https://forms.gle/QfRjxLzxtLZjhqBV9.

Cilj webinara je upoznati polaznike sa osnovama strateškog planiranja za mala i srednja preduzeća, uključujući elemente i proces izrade analize vlastitih resursa i sposobnosti, spoljnog poslovnog okruženja i konkurencije, sa najnovijim digitalnim poslovnim modelima i tehnologijama, te efektima njihove primjene na transformaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća.

Predavači su saradnici njemačkog Luvent Consulting GmbH i ujedno stručnjaci za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća sa dugogodišnjim iskustvom.

Organizaciju ovog webinara omogućio je projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, finansiran od strane Evropske unije i Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekat ima za cilj povećanje kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon +387 51 493 138. Kontakt osoba je Sonja Milinčić (sonjam@komorars.ba).