U petak promocija rezultata digitalne transformacije

04.02.2022.

Promocija rezultata digitalne transformacije, koju je Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa partnerima, sprovela u okviru projekta „Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“, biće održana u petak, od 12 časova, u Sky Bar-u hotela „Courtyard by Marriott“ Banja Luka.

Osnovne aktivnosti projekta bile su uspostavljanje i jačanje Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske (CDT PKRS), unapređenje znanja MSP, te osposobljavanje konsultanata za primjenu digitalne transformacije u MSP i podrška u implementaciji digitalne transformacije u preduzećima, štо је u prеthоdnоm pеriоdu uspјеšnо realizovano.

Osim predstavljanja rezultata projekta DigIT SME, cilj ovog događaja je i povezivanje privrednih društava iz sektora IKT i tradicionalnih sektora privrede, razmjena informacija i mogućnosti uspostavljanja međusobne saradnje, kao i upoznavanje privrednih društava sa mogućnostima i prednostima digitalizacije poslovnih procesa.  S tim u vezi, pozivamo predstavnike naših članica da iskoriste ovu priliku i prezentuju preduzeće kroz koncept „3 minutnog predstavljanja“.

Poslije zvaničnog dijela događaja, uslijediće koktel, te povezivanje privrednih društava. Pored predstavnika privrednih društava, na sastanak sui pozvani i predstavnici resornih ministarstava i međunarodnih donatora.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na ovom događaju, molimo Vas da potvrdite svoje prisustvo najkasnije do srijede 09. februara 2022. godine na e-mail: cdt.pkrs@komorsrs.ba, kontakt osoba je Nikolina Dorontić Alibabić. Napominjemo da je broj učesnika ograničen te da je neophodno da prijavu dostavite do naznačenog roka.

„Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u MSP – DigIT SME“ je dio EU4Business projekta.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost ovog projekta je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 miliona eura). Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.