Proizvedeno u SrpskojMISIJA
Projekat „NAŠE JE BOLJE“ nastoji promovisati kvalitetne domaće proizvode, te podizanje svijesti kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda, poboljšanje kvaliteta domaćih proizvoda, unapređenje poslovanja domaćih preduzeća i podizanje nivoa njihove konkurentnosti u odnosu na strane proizvođače i sl.

CILJ
Cilj projekta „NAŠE JE BOLJE“ je dati dodatni podsticaj domaćoj privredi za povećanje proizvodnje, novo zapošljavanje uz jačanje svijesti potrošača da kupovinom domaćih proizvoda pomažu razvoj domaće proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.

Projektom „NAŠE JE BOLJE“ želi se promovisati vrijednosti domaće privrede i tržišnog načina razmišljanja, kao i:

  • afirmacija domaće privrede i unapređenje imidža domaćih proizvođača;
  • stvaranje povjerenja građana u kvalitet proizvoda Proizvedenih u Srpskoj;
  • uticaj na poboljšanje kvaliteta u cilju jačanja konkurentnosti domaće privrede;
  • podizanje svijesti kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda;
  • očuvanje radih mjesta;
  • povećati zaposlenost i lična primanja radnika;
  • poboljšati penzione, zdravstvene i socijalne fondove;
  • smanjenje deficita u spoljnotrgovinskoj razjmeni;
  • podsticanje proizvodnje u Republici Srpskoj.

UNAPREĐENJE IMIDŽA DOMAĆIH PROIZVODA I PROIZVOĐAČA I STVARANJE POVJERENJA GRAĐANA U KVALITET DOMAĆIH PROIZVODA
Nažalost, među našim potrošačima i dalje važe stereotipi da je sve što je strano kvalitetnije od domaćeg. Kroz ovaj projekat trudimo se da razvijemo svijest građana Srpske da većina domaćih proizvoda u Republici Srpskoj ispunjava sve potrebne kriterijume kvaliteta i za najzahtevnija strana tržišta.

OČUVANJE RADNIH MJESTA
Jedan od glavnih ciljeva Projekta jeste da očuvamo postojeća i utičemo na otvaranje novih radnih mijesta, te da spriječimo pad plata, penzija i ukupnog standarda.

SMANJENJE DEFICITA U SPOLJNOTRGOVINSKOJ RAZMJENI I OČUVANJE NIVOA DEVIZNIH REZERVI
Rublika Srpska ima negativan bilans u razmjeni sa inostranstvom. Takva situacija za sobom povlači ekonomsku nestabilnost. Da bismo to promijenili i da bi Republika Srpska krenula da jača, neophodno je da se uveća količina novca u opticaju, odnosno, da se uveća priliv novca koji ulazi u zemlju, a da se smanji količina koja iz zemlje izlazi.

UTICAJ NA POBOLJŠANJE KVALITETA I KONKURENTNOSTI DOMAĆIH PROIZVODA
Projektom „NAŠE JE BOLJE“ možemo uticati na povećanje količine novca u opticaju u određenim segmentima proizvodnje, što za rezultat može imati veća ulaganja u toj oblasti. Otvaranje većeg broja preduzeća koja proizvode istu ili sličnu robu dovodi do veće konkurencije, što kao krajnji rezultat mora imati poboljšanje kvaliteta proizvoda. Dakle, gledajući i sa te strane, Projekat „NAŠE JE BOLJE“ je u interesu svih potrošača, a poboljšanje kvaliteta proizvoda pozitivno će uticati na konkurentnost date robe, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.

ZNAK
Projekta „NAŠE JE BOLJE“ simbolizuje Republiku Srpsku sa tekstualnom porukom „Proizvedeno u Srpskoj“ i sloganom Projekta „Naše je bolje“.

GALERIJA

Vladimir Blagojević

+387 51 222 990

+387 51 215 565

Nikolina Dorontić Alibabić

+387 51 222 990

+387 51 215 565

БИЈЕЉИНА, 16. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Сајам домаћих производа "Наше је боље", на којем учествује више од 90 излагача из цијеле Републике Српске, отворила је данас у Етно-селу "Станишићи" у Бијељини предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Otvoren sajam “Naše je bolje” u Bijeljini

| Aktuelnosti, Naše je bolje | No Comments

„Moramo da nađemo način da svoje proizvode ispromovišemo, ali i da širimo svijest koliko je važno za naš privredni ambijent, a i za naše zdravlje da koristimo ono što je proizvedeno kod nas uz sve potrebne kontrole i standarde“, naglasila je Cvijanovićeva.

trebinje nase je bolje

Tradicionalno promovisani domaći proizvodi u Trebinju

| Naše je bolje, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Direktor Područne privredne komore Trebinje Veselin Savić rekao je da je cilj unapređenje domaćih brendova i promocija domaćih proizvoda, da bi se ukazalo na njihov kvalitet koji je, prema njegovom mišljenju, bolji od „zvučnijih stranih“ brendova.

Nase je bolje Trebinje

Promocija domaćih proizvoda u Trebinju

| Naše je bolje, Novosti iz Komore, slide | No Comments

U okviru promocije, koja će biti održana u Ulici Jovana Dučića, pored bašte „Platani“ u Trebinju, predviđeno je postavljanje štandova (sa opcionim priključkom za struju) na kojima će domaći proizvođači imati priliku da besplatno predstave svoje proizvode, te, ukoliko žele, organizuju i degustaciju.

128066 (1)

Promocijom domaćih proizvoda obilježen Svjetski dan hrane

| Naše je bolje, Novosti iz Komore, slide | No Comments

Privredna komora Republike Srpske, povodom Svjetskog dana hrane, tradicionalno je danas ispred muzičkog paviljona „Staklenac“ u banjalučkom parku Petar Kočić, u okviru projekta „Naše je bolje“, organizovala je promociju domaćih proizvoda.