Predsjednik Ćorić u posjeti Solunu: Potpisan Sporazum o saradnji, održani sastanci sa resornim ministrom, rukovodstvom Luke i sajma

By 17. фебруара 2022. Novosti iz Komore, slide No Comments

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske, Pero Ćorić, potpisao je danas u Solunu Sporazum o saradnji sa članicama Grčko-srpske privredne komore.

Sporazum su potpisali i predsjednik Grčko-srpske privredne komore, Kostas Georgakos, predsjednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, i predsjednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot, Dragan Kostić.

Sporazumom je, između ostalog, definisano da će komore i njihove članice zajednički raditi na promociji privrednih potencijala, kao i nastupima na drugim tržištima.

Nakon svečanog potpisivanja, rečeno je da je od velikog značaja zajedničko okupljanje regionalnih komora u Grčko-srpsku komoru, što nam daje otvorenu mogućnost za kreiranje kvalitetnog privrednog ambijenta.

Potpisivanju su prethodili sastanci sa ministrom regije Makedonija i Trakija Stavrosom Kalafatisom, direktorom poslovnog i izlagačkog Instututa za razvoj Expo Soluna Vikijem Dalkranijem, kao i sastanak sa rukovodstvom Luke Solun.

Na sastanku sa ministrom Kalafatisom, bilo je riječi o značaju komora u cjelokupnom privrednom razvoju. Prioritet njegovih aktivnosti, kako je rekao, je regionalna saradnja.

– Posebno je važno imati kanale za saradnju ekonomskih, komercijalnih, javnih, lokalnih, društvenih i naučnih cjelina u jugoistočnoj Evropi, a naročito u oblastima investicija, preduzetništva, životne sredine i kulture – rekao je Kalafatis na sastanku sa delegacijom prirvednih komora Republike Srpske, Vojvodine i Pirota.

Pero Ćorić, predsjednik Komore Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, istakao je da „postoji mobilnost u sektoru turizma, ali i mogućnosti za dalji razvoj trgovinskih odnosa između dvije zemlje“.

 

Print Friendly

Leave a Reply