Sajmovi i Buyer mission programi, novembar 2022 Turska

Početna 9 Aktuelnosti 9 Sajmovi i Buyer mission programi, novembar 2022 Turska

21.10.2022.

Kancelarija savjetnika za trgovinu u Ambasadi Turske u BiH nas je obavijestila o sajmovima i Buyer mission programima koji se održavaju u novembru 2022. godine u Turskoj.

U okviru pomenutih sajmova u “navedenim datumima“ će se održati Buyer Mission Programi. Tokom programa održat će se B2B bilateralni susreti sa turskim privrednicima i posjeta sajmu. Učesnicima (po jedan predstavnik iz kompanije) gore pomenutog Programa biće plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Učesnici programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika engleski, njemački ili francuski. Također, učesnici programa trebaju posjedovati ovlasti za odlučivanje o kupovini. U nekim slučajevima kada nema dovoljno prijava učesnika stranih kompanija za Buyer Mission Program isti se mogu otkazati, te iz tog razloga se mole učesnici da ne kupuju avionske karte prije odobrenja Ministarstva trgovine Turske.

Zainteresovane kompanije mogu aplikacione formulare dostaviti Kancelariji savjetnika za trgovinu najkasnije do datuma koji su navedeni u koloni tabele „krajnji rok za dostavu aplikacionih formulara“ na broj faksa: 033/208-562, ili putem maila saraybosna@ticaret.gov.tr, nakon čega će biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće u gore pomenutom Programu.

Ljubazno Vas molimo da prijavu koju dostavljate Kancelariji savjetnika za trgovinu u Ambasadi Turske dostavite u kopiji mejla i na adrese gordanas@komorars.ba  i jelenat@komorars.ba.