Uručena uvjerenja o uspješno završenoj obuci za mentore praktične nastave

By 25. новембра 2021. Aktuelnosti, slide No Comments

Uvjerenja  o uspješno završenoj obuci za mentore praktične nastave uručena su za 13 mentora iz 8 privrednih društava u okviru Sajma obrazovanja i zapošljavanja u Trebinju.

Nakon trodnevne teorijske, besplatne obuke, koja je održana u Trebinju , te 16 sati samostalnog rada, polaznici su polaganjem završnog testa stekli uslove za dobijanje uvjerenja. U skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Sl. glasnik RS 92/20) Privredna komora Republike Srpske je zadužena da provodi obuke mentora. Obuka se izvodi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji je propisao  Republički pedagoški zavod Republike Srpske.

Cilj i zadatak programa obuke mentora je sticanje odgovarajućih pedagoških, didaktičkih, metodičkih znanja, organizacijskih vještina kao i poznavanja karakteristika uzrasta srednjoškolaca sa svrhom kvalitetnije realizacije programa praktične nastave za učenike srednjih stručnih i tehničkih škola u poslovnim subjektima.

Obuku je provela Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Područnom privrednom komorom Trebinje u okviru projekta „Jačanje koordinacijske uloge Privredne komore Republike Srpske u procesu unapređenja srednjeg obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada“ koji Komora Srpske provodi uz podršku Fondacije Helvetas Moja Budućnost.

 

Print Friendly

Leave a Reply