Aktuelnosti iz granskih udruženja

Početna 5 Aktuelnosti iz granskih udruženja
DIGITALNA TRANSFORMACIJA: POZIV ZA DODJELU GRANT SREDSTAVA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U BIH

DIGITALNA TRANSFORMACIJA: POZIV ZA DODJELU GRANT SREDSTAVA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U BIH

GIZ BiH poziva na dostavljanje prijedloga za dodjelu grant sredstava malim i srednjim preduzećima u BIH, koja se bave proizvodnjom. Cilj ovog poziva je ubrzati razvoj kapaciteta za istraživanje i razvoj kroz digitalnu transformaciju, odnosno digitalne inovacije. Svi finansirani projekti moraju usvojiti najnovije digitalne tehnologije za transformaciju ka pametnijoj, zelenijoj i efikasnijoj proizvodnji po pitanju upotrebe resursa, u skladu sa najnovijim politikama EU.

Javni poziv za samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH

Javni poziv za samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH

The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) raspisuje – Javni poziv za samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH. GIZ BiH u okviru projekta „EU4Business Recovery“, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke poziva samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH, da se prijave na Javni poziv za BESPLATNU TEHNIČKU PODRŠKU za unapređenje digitalne vidljivosti poslovnih subjekata u turističkom sektoru.

U resornom ministarstvu održan sastanak na temu: Suzbijanje i iskorjenjivanje Afričke kuge svinja u Srpskoj

U Banjaluci je održan sastanak na kojem je donesena odluka da od petka na snagu stupe usaglašene mjere za suzbijanje afričke kuge svinja u Srpskoj, kojima se dozvoljava prevoz zdravih grla radi prodaje iz ugroženog područja, unutar i van njega, klanje u domaćinstvu za vlastite potrebe, te propisuje način klanja u klaonicama, a sve po strogo određenim uslovima.