Analiziran Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima

Analiza Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima Republike Srpske, bila je tema sastanka predstavnika Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske, Banjalučke berze, Privredne komore Srpske i privrednih društava, koji je u četvrtak, održan u prostorijama Komore u Banjoj Luci.

S obzirom da Narodna skupština Republike Srpske nije donijela zaključak o upućivanju Nacrta u javnu ili stručnu, Privredna komora Republike Srpske organizovala je ovaj sastanak kako bi privredni subjekti mogli još jednom da iznesu svoje stavove, prijedloge i sugestije prije formiranja konačnog teksta prijedloga Zakona o privrednim društvima.

Predstavnici privrednih društava ukazali su na niz sugestija koje su se odnosile na predviđena ograničenja u raspodjeli dobiti, isplate dividende, izmjena koje se odnose na društva sa ograničenom odgovornošću, te vrijednost akcija prilikom emisija.

Podsjećamo, svi privrednici koji žele dostaviti pisane komentare na tekst Prijedloga zakona, mogu to učiniti do 17.5.2022. godine, na adresu Ministarstva privrede i preduzetništva RS.

Print Friendly

Leave a Reply