Poziv na saradnju – Posjeta sajmu BIMU 2022 – Medunarodni sajam alatnih mašina/opreme/komponenti/pribora za obradu metala, Milano, 11-14. oktobar

ITA/ICE – Agencija za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća u okviru promotivnih aktivnost predviđenih za 2022. godinu u saradnji sa Udruženjem UCIMU – Udruženje italijanskih proizvođača alatnih mašina i robota i ove godine organizuje posjetu delegacija iz različitih zemalja svijeta sajmu BIMU 2022 –  Međunarodni sajam alatnih mašina/opreme/komponenti/pribora za obradu metala – rezanje, oblikovanje, roboti/automatizacija, podugovaranje, koji će se održati u Milanu,  od 12. do 15. oktobra 2022. godine.

Detaljnije informacije o ovoj sajamskoj manifestaciji dostupne su na Internet stranicama: https://www.bimu.it/en/, a popis izložbenih kategorija na:  https://www.bimu.it/en/esposizione/index-of-products-2/

Kako bi što veći broj posjetilaca mogao upoznati ovu specijalizovanu izložbu organizator sajma u saradnji s Agencijom ICE predviđa pozvati i ugostiti i jednu manju delegaciju iz Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi napominjemo da ovaj poziv uključuje pokrivanje slijedećih troškova za jednog predstavnika firme:

–       troškovi povratne avionske karte Sarajevo ili Zagreb-Milano-Sarajevo ili Zagreb; 

–       3 noćenja u hotelu, IN 11.10. – OUT 14.10.2022.

–       dnevni transferi između hotela i sajamskog prostora

–       ulaznica na sajam   

–       lagani ručkovi na sajmu 

–       eventualna antigenska/PCR testiranja (ukoliko bude potrebno)

–       polisa osiguranje za sve troškove (smještaja i hrane) koji proizlaze iz obaveze karantene u Italiji.

Eventualne dodatne osobe iz firme, osobe u pratnji, same snose troškove putovanja i smještaja (za smještaj u dvokrevetnoj sobi potrebno je izvršiti samo nadoplatu za drugu osobu).

Da li će po dolasku u Milano biti pokriven i organizovan transfer od aerodroma do hotela zainteresovanim i od strane organizatora potvrđenim firmama blagovremeno će biti javljeno, dok transfer od hotela do aerodroma prilikom povratka iz Milana neće biti organizovan te će u tom slučaju delegati sami morati snositi troškove prevoza.

Cijena prijevoza vozom iz centra Milana do aerodroma, u jednom pravcu, je oko 13 Eura. U svakom slučaju o detaljima prijevoza, sa i do aerodroma Milano, firme će biti pravovremeno obaviještene.

Od učesnika se očekuje:

–       učešće na organizovanim B2B sastancima s italijanskim izlagačima 12. i 13. 10. 2022.,

–       poznavanje engleskog jezika te

–       popunjavanje kraćeg upitnika po završetku sajma.

Firme koje budu zainteresovane da jedan njihov predstavnik posjeti sajam o trošku Agencije na navedeni način treba da što je prije moguće popune kratki formular na sljedećem linku: USER FORM BIMU 2022 kako bi organizator i formalno potvrdio njihovo učešće, te da nam to potvrde i pismenim putem na e-mail adrese navedene dalje u mejlu. Organizatori sajma će na osnovu tih podataka potvrditi njihovo učešće, nakon čega će se nastaviti s organizacijom boravka i sastanaka na sajmu.

Predviđeno je da delegacija iz Bosne i Hercegovine uključi predstavnika 2 kompanije iz Republike Srpske. Odabir učesnika, kako je gore navedeno, vrši italijansko udruženje UCIMU.

Budući da se prijavljivanje vrši online putem gore navedenog linka, napominjemo da je potrebno da informaciju o izvršenoj prijavi dostavite i nama na mejl kako bismo mogli dalje pratiti korespondenciju i pružati logističku podršku u uspostavljanju potencijalne saradnje sa Italijanskim partnerima.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba u Privrednoj komori Republike Srpske je Gordana Višekruna (gordanas@komorars.ba, 051 493 123), a u ICE Agenciji Muris Goralija (033/276 560, e-mail: sarajevo@ice.it).

Print Friendly

Leave a Reply